Zwembaden toch volledig dicht; zwemlessen gaan ook niet door

04 nov 2020 - 20:46

Zwembaden moeten toch twee weken lang volledig de deuren sluiten. De Rijksoverheid maakte eerder nog bekend dat de verzwaarde coronamaatregelen niet voor kinderen tot en met 12 jaar zouden gelden en dat zwemlessen door konden gaan, maar de overheid komt hier nu op terug. Er mag de komende twee weken geen zwemles worden gegeven.

Foto: Omrop Fryslân, Jantine Weidenaar

Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat alle publiek toegankelijke voorzieningen, waaronder zwembaden, de deuren moesten sluiten. Zwemlessen, zoals diploma- en schoolzwemmen, voor kinderen tot en met 12 jaar, mochten wel doorgaan.

Woensdagochtend was er bij de zwembaden nog veel onduidelijkheid over deze kwestie. Sportactiviteiten voor kinderen mogen namelijk de komende tijd doorgaan, maar zwembaden moeten dicht. De Rijksoverheid is intussen weer teruggekomen op de kwestie: de zwemlessen zijn de komende twee weken weer helemaal van de baan.

Het verzwaringspakket van de overheid geldt voor de komende twee weken. Daarna gaan we in Nederland weer terug naar de 'gedeeltelijke lockdown'. Als het aantal coronabesmettingen in bepaalde gebieden toch nog toeneemt, kunnen er regionale maatregelen worden genomen.

Yme Waterlander, voorzitter van zwembond KNZB Noord

(Advertentie)
(Advertentie)