NNRD uitgeroepen tot beste leerbedrijf Transport & Logistiek: "Je bent een baas op de weg"

02 nov 2020 - 11:16

Afvalverwerker NNRD uit Drachten in uitgeroepen tot Beste leerbedrijf Transport& Logistiek 2020. De NNRD leidt leerlingen op door oudere, ervaren medewerkers als coach aan te stellen.

NNRD útroppen ta bêste learbedriuw Transport & Logistyk

De voorzitter van de vakjury, Gabbe Delhaas, zegt als toelichting op het rapport dat "de NNRD excelleert op alle onderliggende beoordelingscriteria. Hiermee is het een allround hoogstaand leerbedrijf." De bedrijfsleider van NNRD, Jan Kuipers, is trots op de titel. "De jury is langs geweest, want uiteindelijk gaat het om onze mensen, de leerlingen die wij aan het werk hebben. Ze kijken naar hoe wij met de leerlingen omgaan, hoe het sociaal is, hoe de beloning is en hoe ze worden begeleid in het traject."

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Verslaggever Johanna Brinkman in gesprek met Jan Kuipers van NNRD

Vier dagen werken, één dag naar school

"De jongens beginnen als ze 18 jaar worden met een personenauto-rijbewijs, daarna doen ze de opleiding bij het STL, het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Vier dagen in de week werken ze dan bij ons, en één dag in de week gaan ze naar school toe", vertelt Kuipers. "Eerst gaan ze mee als belader, dan gaan ze met de chauffeurs mee om de rolcontainers erachter te gooien en leeg te maken. Ook krijgen ze dan uitleg over de vrachtwagens." Wanneer de leerlingen het C-rijbewijs hebben, het rijbewijs voor de vrachtwagen, kunnen ze zelfstandig op de vrachtwagen rijden met hun begeleider ernaast. "Daarna worden ze los gelaten", aldus Kuipers.

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Een baas op de weg

Eén van de leerlingen die het traject heeft gevolgd is Robin Hellinga. Hij mag intussen zelfstandig, zonder begeleider, rijden. "Geweldig, je bent een baas op de weg. Het is het grootste spul op de weg, dat vind ik fantastisch", vertelt hij. Ook Hellinga is tevreden over het opleidingstraject. "De kansen die je hebt om door te stromen in je werk, dat is mooi", aldus Hellinga.

Verslaggever Johanna Brinkman op de vrachtwagen van NNRD

Trefwoorden: 
Drachten NNRD leerbedrijf
(Advertentie)
(Advertentie)