Vier minderjarige jongens klappen op brug in Terherne

Een auto met vier minderjarige jongens is in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.45 uur op de Buorren in Terherne tegen een brug gereden. Drie van de vier jongens raakten daarbij gewond.
Vier minderjarige jongens klappen op brug in Terherne
De vier jongens, die volgens een politiewoordvoerder rond de 15 jaar oud zijn, komen uit de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Steenwijkerland. Ze zouden in een crossauto zonder kenteken hebben gereden. Ze kwamen daarin bekneld te zitten, nadat ze tegen de brug waren geknald.
Naast politie-eenheden, de brandweer en drie ambulances werd er een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer heeft het viertal kunnen bevrijden. De gewonden werden ter plaatse verpleegd. Drie van hen zijn daarna naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend. De vierde jongen hoefde niet naar het ziekenhuis.
De weg is enige tijd afgesloten geweest. "Het is onbekend hoe het ernstige ongeluk heeft kunnen gebeuren. We doen daar onderzoek naar", zegt een politiewoordvoerster. Een berger heeft de zwaar beschadigde wagen afgevoerd.