Stembus Fryske top 100 wordt zaterdag geopend door burgemeester Buma

31 okt 2020 - 11:20

Het is tijd voor fleurigheid en verbinding. En wat zorgt nu voor meer verbinding dan muziek? Daarom gaat de Fryske top 100 dit jaar eerder van start. Op precies te zijn zaterdag 31 oktober. In het radioprogramma Sneon yn Fryslân geeft burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden het startsein voor de Fryske top 100. De stembussen gaan rond 13.15 uur open. Vanaf dan kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.frysketop100.nl.

Dielnimmers meitsje kâns op in jukebox - Foto: Omrop Fryslân

In plaats van optredens in de studio van Omrop Fryslân zoekt verslaggever Willem de Vries de Friese artiesten dit jaar op. Hoe is deze periode eigenlijk voor de muzikanten en is het voor hen dit jaar ook extra bijzonder dat de Fryske top 100 weer van start is? Live op radio spelen zij hun eigen Friese hit.

Daarnaast zoekt Omrop Fryslân het contact met luisteraars en kijkers tijdens de uitzending. Breng jij je stem uit en heb je er een verhaal bij? Presentator Geert van Tuinen belt met mensen thuis en wil weten welke top 5 zij doorgegeven hebben én wat hun verhaal daarbij is.

Er valt weer iets te winnen

Iedere 50ste stemmer krijgt dit jaar weer een mooie prijs: een unieke 'Set 'm op' Omrop Fryslân-muts. En wil je de enige, echte Fryske top 100 jukebox winnen? Laat dan je gegevens achter bij het stemmen en luister op Oudejaarsdag naar de uitzending van de Fryske top 100, want dan maak je kans.

De opening van de Fryske top 100 is zaterdag 31 oktober tussen 13.00 en 18.00 uur live te volgen in het radioprogramma Sneon yn Fryslân. De uitzending is ook te volgen op televisie. Stemmen op de Fryske top 100 kan tot tweede kerstdag via www.frysketop100.nl.

(Advertentie)
(Advertentie)