Cambuur-doelman Sonny Stevens na winst op RKC: "Het werd de avond van Stevens"

29 okt 2020 - 08:20

Na negentig minuten voetbal, een halfuur verlenging en een serie strafschoppen is SC Cambuur door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. De winnende penalty kwam van de voet van Robin Maulun, maar Cambuur-doelman Sonny Stevens was de held van de wedstrijd.

Sonny Stevens werd de held van Cambuur:

Sonny Stevens

Stevens wist in de strafschoppenserie de poging van Meulensteen te keren. "Ik pakte hem en dat was fijn." Toch was hij tijdens de wedstrijd niet zeker. "De scheidsrechter floot na de verlenging en toen dacht ik wel van: ja, dit kan de avond worden van Grim (doelman van RKC, red.) of de avond van Stevens. Uiteindelijk werd het de avond van Stevens en daar ben ik wel blij mee."

Maarten Pouwels stond in de basis en scoorde:

Maarten Pouwels

Maarten Pouwels stond na een paar invalbeurten in eerdere wedstrijden deze keer vanaf het begin in de basis en daar was hij uitermate tevreden over. "Hoe meer minuten je hebt, hoe beter je je kan laten zien, natuurlijk. Vanaf het begin spelen is altijd lekkerder dan invallen en dan hoop je dat je gewoon alles kan laten zien in die minuten. Dat is anders dan invallen."

Pouwels scoorde zelf de openingstreffer bij zijn basisdebuut. "Ik wil elke wedstrijd scoren en in je basisdebuut is dat lekker, heerlijk!"

Henk de Jong genoot van zijn jonge ploeg:

Henk de Jong

Trainer Henk de Jong heeft genoten van zijn ploeg. "Maarten Pouwels maakt zijn debuut en die jongen doet het fantastisch. Dat zag ik wel aankomen, dat hij steeds beter wordt. Zo zijn we mooi bezig met de jonge jongens, die we beter willen maken. En als dat resulteert in dit, dan is dat leuk voor de club natuurlijk."

De Jong kijkt al uit naar een mogelijke Friese derby tegen SC Heerenveen, dat in de eerste ronde van de KNVB-beker met 3-1 te sterk was voor TOP Oss. "Van mij mag dat, maar dan liever nog iets later in het toernooi, dat we eerst allebei nog een ronde verder komen. Mooi, Johnny Jansen, ik doe hem even een berichtje."

(Advertentie)
(Advertentie)