LIVE: Wat wil jij weten over corona? Microbioloog Van Elsacker geeft antwoord in Weistra op Wei

28 okt 2020 - 16:05

Hoe lang blijft het coronavirus in je lijf? Wanneer ben je besmettelijk? Hoe betrouwbaar zijn coronatesten? Tussen 16.00 en 17.00 oere is arts-microbioloog Anne-Marie van Elsacker van laboratorium Izore een uur lang te gast in Weistra op Wei op Wei om al jouw vragen oer testen en hoe het virus werkt te beäntwoorden.

Izore behandelt de coronatesten die worden afgenomen bij de verschillende locaties in de provincie. Ze hebben het al maanden smoordurk bij het laboratorium. Van Elsacker houdt zich bezig met bacteriën en virussen. Sinds de uitbraak van het coronavirus, is ze bijna alleen daar nog maar mee bezig.

Van Elsacker is tussen 16.00 en 17.00 uur te gast in het radioprogramma Weistra op Wei. Dat is niet alleen op de radio, maar ook rechtstreeks te zien bij Omrop Fryslân op televisie, en online.

Arts en mikrobiolooch Anne-Marie van Elsacker - Foto: Izore

Stel je vragen hier

Je kunt je vragen insturen via de Omrop-app, of met een berichtje naar 06 20 499 199. Mailen kan ook, naar weistraopwei@omropfryslan.nl. En vanaf 16.00 uur kun je met de uitzending bellen. Het telefoonnummer is 058 212 36 18.

Kijk voor de actuele stand van het aantal besmettingen in Fryslân en per gemeente op www.omropfryslan.nl/corona. De cijfers worden dagelijks bijgewerkt. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van al het nieuws over de coronacrisis in Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)