Heerenveen-trainer Jansen ontevreden ondanks winst: "Het was niet goed genoeg"

27 okt 2020 - 22:58

SC Heerenveen was dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker met 3-1 te sterk voor TOP Oss. Toch was trainer Johnny Jansen na afloop niet tevreden over zijn ploeg. "Je had de uitslag veel groter neer kunnen zetten, maar dat hebben we nagelaten. Dat vind ik heel jammer", zegt Jansen.

Trainer Johnny Jansen over de wedstrijd tegen TOP Oss:

Johnny Jansen na sc Heerenveen - TOP Oss

"Top Oss is gewoon minder dan wij. Simpel. Dus dan moet je ook gewoon veel hoger baltempo spelen om ze echt kapot te spelen. Als je dan een tempootje te laag speelt, dan hebben ze altijd het gevoel dat ze mee kunnen komen. Daar baal ik gewoon van", zegt Jansen.

"Waar dat dan aan ligt, dat is soms heel lastig om te benoemen. Onderschat je het? Denk je dat het te makkelijk gaat? Je kan alles wel bedenken, maar het was gewoon niet goed genoeg. Uiteindelijk wel goed genoeg om te winnen, daar zijn we dan wel weer blij mee", zo zegt de trainer.

Rendement

Ook aanvaller Mitchell van Bergen zag dat het niet goed was."Ik denk door wat vermoeidheid bij iedereen. Maar wel goed genoeg voor een overwinning, dus ik ben er toch wel blij mee", zegt Van Bergen.

De wedstrijd tegen de eerstedivisionist leek voor Van Bergen de ideale kans om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Dat lukte niet. Toch blijft hij positief. "Ik trek me niks aan van wat mensen zeggen of dat mijn rendement laag is. Hij komt en dan gaan er meer vallen. Dan hoor je niemand meer. Dan is het alleen maar goed. Zo werkt het gewoon. Zo speelt het in mijn koppie. Ik ben niet per se op zoek naar een goal. Ik ga mezelf ook niet druk opleggen voor een goal. Hij gaat gewoon komen en dan ga ik veel scoren", zo zegt Van Bergen.

Aanvaller Mitchell van Bergen over de wedstrijd:

Mitchell van Bergen na sc Heerenveen - TOP Oss

(Advertentie)
(Advertentie)