Verhuizing en corona, hoe ziet Jaarsma terug op afgelopen seizoen Sybrandy's?

27 okt 2020 - 21:36

Een klein halfjaar na de opening zijn de deuren alweer gesloten van het nieuwe speelpark Sybrandy's bij de Hege Gerzen. Voor de winterstop, want volgend jaar gaat het park gewoon weer open. Ondernemer Sjerp Jaarsma heeft het hele park verhuisd van Rijs naar Oudermirdum. Een reis van vier kilometer, maar die had heel wat voeten in de aarde. En nu het seizoen erop zit, is het nog steeds geen tijd voor vakantie voor Jaarsma...

Sybrandy's Speelpark by De Hege Gerzen by Aldemardum - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

"We zitten in onderhoud. Daarbij krijg ik veel steun van de familie Sybrandy, die hebben daar veel kennis van. Dat deden ze altijd zelf. We hebben het er druk mee, want we willen een natuurpark toevoegen aan het park", legt Jaarsma uit. "Er komt een 'blotevoetenpad' voor kinderen, er komt een 'vogelkijkpunt'. Dus wij hoeven ons niet te vervelen de komende tijd."

Corona

Jaarsma ziet ondanks de corona terug op een mooi seizoen. "We zijn hartstikke blij dat we het park konden behouden voor de regio en dat we over een paar jaar 100 jaar speelpark in Gaasterland kunnen vieren", zegt Jaarsma.

In april hoopt Jaarsma weer open te kunnen. "Dan hopen we ook weer schoolreisjes te krijgen, want die hebben we wel minder gehad vanwege corona", zegt Jaarsma.

Sjerp Jaarsma yn Weistra op Wei oer it ôfrûne seizoen

(Advertentie)
(Advertentie)