Van Dalstra Reizen naar Loonbedrijf Luimstra: ander werk door corona

27 okt 2020 - 06:23

Je baan verliezen door de coronacrisis: het is iets wat veel mensen overkomt. Vooral mensen in de cultuur, horeca of het in toerisme verloren door de coronamaatregelen hun werk. Die sectoren zitten in zwaar weer, maar veel mensen zetten door en vinden ander werk. Ook Margreet de Vries uit Surhuisterveen heeft afgelopen week haar eerste werkdag gehad op haar nieuwe werk.

Margreet blijft in hetzelfde dorp, maar fietst nu de andere kant op:

Oar wurk Margreet de Vries

Fietste ze eerst nog 400 meter de ene kant op, nu fietst ze zo'n 600 meter in tegenovergestelde richting. Margreet de Vries werkte 13 jaar lang bij Dalstra Reizen. Toen dat bedrijf door de coronacrisis failliet ging, kwamen alle mensen thuis te zitten. "De laatste tijd was er al niets meer te doen. Ik werkte voor groepsboekingen en dat was het eerste wat er uitviel", vertelt De Vries. Nu werkt ze in hetzelfde dorp bij loonbedrijf Luimstra,

Het verliezen van haar baan was vooral mentaal een zware klap. Ze mist de contacten en de relaties. "Je ziet elkaar nu gewoon nooit weer." Maar het nieuwe werk is een grote opluchting. "Ik ben er heel blij mee. Maar ik moet me natuurlijk nog bewijzen." De Vries kreeg de baan door een gouden tip. "Ik moet natuurlijk laten zien dat ik het kan, dus ik ga er voor de 100%, nee 200% voor."

Margreet de Vries - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

#wesettetroch

Deze herfst komen er nieuwe, sfeervolle en passende programma's bij Omrop Fryslân. Want #wesettetroch in deze coronatijd! Op radio, televisie en internet is daarom de komende weken een reeks portretten van mensen die getroffen zijn door de coronacrisis en uit nood ander werk hebben gevonden. Zij leggen zich niet neer bij tegenslag en willen zich zelf kunnen redden. Ze zetten door.

(Advertentie)
(Advertentie)