Minder drukte in Leeuwarden dan normaal op zaterdag

24 okt 2020 - 13:25

Op de Leeuwarder Wirdumerdijk kun je zaterdagmiddag vaak over de hoofden lopen, zo druk kan het daar zijn. Anderhalve meter afstand houden wordt dan lastig en burgemeester Sybrand Buma heeft de Leeuwarders daarom eerder deze week opgeroepen om 's zaterdagsmiddags niet naar de binnenstad te komen.

Minder drokte yn Ljouwert as oars op sneon

Verslaggever Onno Falkena ging poolshoogte nemen. "Ik heb geen zaterdaggevoel, meer als een doordeweekse dag. Ook de handelaren op de markt merkten dat het een stuk rustiger was dan normaal op zaterdag. Ik zie wel gezinnen op pad met drie of vier mensen. En veel mensen dragen wel mondkapjes."

Ook is een fietsverbod ingesteld op de Nieuwestad en de Wirdumerdijk. Een handhaver wijst mensen erop dat ze niet mogen fietsen. Handhavers mogen boetes uitdelen, van 95 euro, maar dat was in de ochtend nog niet nodig. Er is een extra fietsenstalling bij de Mercuriusfontein neergezet, maar daar werd niet veel gebruik van gemaakt.

Halverwege de middag werd het toch weer drukker in de stad, voornamelijk toen het zonnetje erbij kwam. Toch is teamleider Anne Schurer niet ontevreden over de gang van zaken. "Door het afsluiten van Wirdumerdyk en Nieuwestad voor fietsers was er meer ruimte voor voetgangers. We moesten wel verschillende keren mensen vragen om af te stappen, maar daar werd goed op gereageerd."

Verslaggever Onno Falkena was in de stad

Teamleider Anne Schurer van Handhaving van de gemeente Leeuwarden

(Advertentie)
(Advertentie)