Voetballers aan het tennissen, want dat mag nog wel in deze coronatijd

Tennis is één van de laatste sporten die je fatsoenlijk kunt beoefenen tijdens deze lockdown. Bij TC Tennislife in Leeuwarden kunnen alle sportbeoefenaars zich daarom nu per training aanmelden. Kortom: wie normaalgesproken op het voetbalveld staat, kan nu naar de tennisclub.
Fuotballers oan it tennisjen, want dat mei noch wol yn dizze coronatiid
Op vrijdagavond staan er geen tennissers op de baan, maar voetballers. Timo en Jordy van FVC zijn twee spelers uit het zaterdagselftal die vrijdagavond aan het tennissen zijn geslagen. "We willen graag in beweging blijven". De jongens zijn er blij mee, want nu hebben ze én beweging, én ze zien elkaar weer even.
Frank Zeer is tennisleraar bij Nijlân en heeft samen met andere trainers het idee bedacht. Hij vindt het heel spannend dat er nu voetballers in plaats van tennissers bij hem op het veld staan. "Het zijn heel fanatieke jongens en ze hebben er volgens mij heel veel zin in. Ik ben ook benieuwd hoeveel ballen we na de training nog over hebben, maar het gaat er om dat ze met een glimlach op de baan staan. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen met deze jongens."
Frank Zeer © Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek
Het doel van de lessen voor andere sporten is dat ook andere sporters in beweging kunnen blijven. "Zo kunnen ze elkaar blijven zien en blijven bewegen. Maar we willen ook de verenigingen steunen waarbij ze vandaan komen. Dit zijn bijvoorbeeld jongens van FVC. Wij gaan twintig procent van het lesgeld doneren aan de vereniging. Zodoende proberen we de verenigingen te helpen."
Het is niet de bedoeling dat iedere sporter straks op de tennisbaan staat. "Het is echt tot de lockdown, dus tot het moment dat de jongens weer mogen sporten. Wanneer ze weer het voetbalveld op mogen." Sporters die graag willen tennissen hoeven niet van een voetbalvereniging te komen: ook andere sportbeoefenaars zijn welkom, zoals vollleybalspelers.
Voetballers aan het tennissen bij TC 't Nijlân en Tennisschool TennIsLife