IJzersterk Cambuur zo goed als periodekampioen na winst op Roda JC

23 okt 2020 - 23:16

De periodetitel kan Cambuur niet meer ontgaan, nu de Leeuwarders in eigen huis met 3-0 hebben gewonnen van Roda JC. Nog voor het einde van de wedstrijd lieten supporters rondom het stadion van zich horen. Met rookfakkels en vuurwerk vierden ze alvast de uitslag.

Cambuur Kappers

Live verslag van de doelpunten en het vuurwerk in het Cambuurstadion

Op papier is er nog een mogelijkheid dat Cambuur de periodetitel niet pakt, maar daarvoor moet de Graafschap een inhaalwedstrijd tegen NAC Breda met 18 doelpunten verschil winnen.

Al na twaalf minuten was het 1-0 voor Cambuur. Het doelpunt viel na een steekpass van Mitchel Paulissen, die eigenlijk bedoeld was voor Jamie Jacobs, maar via een verdedigend been bij Robert Mühen op de voet belandde. Die scoorde. Hij was ook betrokken bij het tweede doelpunt. Na een onderschepping van Doke Schmidt was het Mühren die breed lag op Giovanni Korte, en daar vloog de bal vrolijk het net in. Bij rust stond de tussenstand op 2-0.

Foto: www.orange-pictures.nl

De spelers waren nauwelijks de kleedkamers uit gekomen of het scorebord stond alweer op 3-0. Direct na de pauze scoorde Cambuur namelijk opnieuw: een cadeautje van de bezoekers. Niek Vossebelt leverde de bal zomaar in, en Jarchinio Antonia kwam dat genadeloos afstraffen. Hij prikte de bal in het net, vanuit een moeilijke hoek.

De laatste 20 minuten speelde Cambuur met 10 man. Paulissen kreeg zijn tweede gele kaart, na een onhandige botsing met een tegenstander. In de eerste helft had hij ook al een kaart gekregen.

Aanvoerder Erik Schouten heeft het einde van de wedstrijd niet gehaald. Halverwege de eerste helft werd hij afgevoerd met een blessure.

Bekijk hieronder de eerste reacties vanuit het Cambuurstadion.

SC Cambuur - Roda JC 3-0 (2-0) 12. Robert Mühren 1-0, 34. Giovanni Korte 2-0, 46. Jarchinio Antonia 3-0.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Mac-Intosch (86/Nieuwpoort), Schouten (22/Kramer), Schmidt Hoedemakers; Jacobs, Paulissen, Korte (68/Maulun); Muhren, Sambissa (91/Bangura), Antonia (91/Ter Heide).

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Roda JC
(Advertentie)
(Advertentie)