Wethouder Hein Kuiken maakt zich zorgen over kwetsbare groepen in coronacrisis

23 okt 2020 - 08:10

Het aantal bijstandsuitkeringen in Leeuwarden loopt de laatste tijd op in Leeuwarden. De verwachting is dat meer mensen in de problemen komen. De beperkingen van centra die zich inzetten voor kwetsbare groepen in de gemeenschap maakt het er niet beter op. Zo ziet netwerkcentrum Oud Oost in de stad een groot deel van haar klanten niet meer. Die komen vanwege corona niet meer, en daarnaast is het aantal mensen dat ze kunnen ontvangen beperkt.

Wethâlder Hein Kuiken oer kwetsbere groepen

Wethouder Hein Kuiken van Leeuwarden maakt zich zorgen over deze groep. Toch is het ook voor de gemeente lastig om grip te krijgen en contact te houden met deze mensen. Hij hoopt dat als de 'gewone tijden' straks weer aanbreken de draad weer beter opgepakt kan worden, maar wil nu vooral dat alles wordt gedaan om mensen zo goed of kwaad als het gaat toch te helpen.

Wethouder Hein Kuiken over de kwetsbare groepen:

Wethâlder Hein Kuiken oer kwetsbere groepen

Er is volgens de wethouder goed overleg tussen de instanties, vrijwilligersorganisaties en de gemeente. Op alle manier die mogelijk zijn wordt geprobeerd contact te houden, zegt Kuiken. "We hebben natuurlijk om moeten schakelen in deze coronatijd. Dat betekent dat fysiek contact er vaak niet meer bij is. We proberen daar wel creatief mee om te gaan en contact op andere manieren te faciliteren, maar dat is kwalitatief echt van mindere aard. Het is alle zeilen bijzetten om iedereen een beetje in beeld te houden."

Luister naar een reportage van verslaggever Simone Scheffer

(Advertentie)
(Advertentie)