Sipke Jan Bousema blij met pleidooi paus voor partnerschap homostellen

22 okt 2020 - 17:52

De Friese LHBTI-voorvechter Sipke Jan Bouseman is erg blij met het pleidooi van de paus voor geregistreerd partnerschap voor homostellen. Het opmerkelijke standpunt van de paus bleek uit de documentaire Francesco die woensdag in première ging.

Sipke Jan Bousema - Foto: ThomasVaer Fotografie

De paus zegt daarin dat homoseksuele stellen het recht hebben om een huishuiding te vormen, dat ze Gods kinderen zijn en dat niemand uit de familie verstoten zou mogen worden.

Een historisch moment, daar is Sipke Jan Bousema het mee eens. Maar we zijn er nog niet, zei hij verder. "Laten we stapje voor stapje doen. Als we maar stappen blijven nemen. In de christelijke wereld wordt het meer doorleefd en ook uitgesproken dat iedereen erbij hoort. Het is heel mooi dat de paus dat zegt en ik hoop dat het een vervolg krijgt. Want het gaat uiteindelijk om verbinding en versterking."

Luister hier naar het gesprek met Sipke Jan Bousema:

Sipke Jan Bousema in het radioprogramma Weistra op Wei

Fryslân DOK heeft een documentaire gemaakt over de strijd van Sipke Jan Bousema om Fryslân als laatste provincie van Nederland tot regenboogprovincie te maken. Kijk hier naar Sipke Jan Bousema, onze Rainbow Warrier.

Trefwoorden: 
paus Sipke Jan Bousema LHBTI
(Advertentie)
(Advertentie)