Nog geen Kallon bij Cambuur voor duel om periodetitel

22 okt 2020 - 15:05

Het lijkt erop dat SC Cambuur geen schade overhoudt aan het duel van afgelopen dinsdag tegen NAC Breda. In dat duel vielen vier spelers uit met kleine blessures. Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch en Robert Mühren kunnen vrijdag tegen Roda JC gewoon weer spelen. Alleen Michael Breij is nog een twijfelgeval. Issa Kallon hoopte tegen Roda ook weer aan te sluitem, maar voor hem komt de wedstrijd nog te vroeg.

Trainer Henk de Jong

Henk de Jong is blij dat er geen langere blessures zijn ontstaan in die wedstrijd tegen NAC. Volgens de trainer heeft de grasmat van NAC te maken met dat er spelers uitvielen. "Het was hard gras en omdat we altijd op kunstgras spelen en trainen, heb je daar wat last van. Maar, we hebben een prachtige ploeg vrijdag."

Periodetitel

SC Cambuur kan vrijdag de eerste periode winnen. Het is daarvoor wel afhankelijk van andere ploegen. In theorie zou De Graafschap hem ook kunnen winnen, maar aangezien het doelsaldo van de Leeuwarders veel beter is, lijkt die kans enorm klein. NAC is een grotere bedreiging. Als de Bredanaren vrijdag winnen van Almere City en half november het inhaalduel met De Graafschap winnen, is de eerste periode voor hen.

De Jong zei dat het 'prachtig' zou zijn voor Cambuur als het de eerste periode wint. "Maar we zijn wel afhanklijk van een ander. NAC staat er het beste voor. Als ze twee keer winnen, hebben ze 'em. Als NAC één keer punten laat liggen en wij zouden winnen, dan heb je 'em ook."

Het zou financieel ook een mooie meevaller kunnen zijn voor de Leeuwarders, want aan het winnen van de eerste periode zit een bedrag van zo'n 60.000 euro vast. De Jong: "Het is vooruitlopen op zaken, maar ik zou het wel mooi vinden voor onze directie. Een ronde coronatesten kost 2500 euro, reken dat eens uit over een heel seizoen. Het zou voor de club geweldig zijn."

Assistent-trainer Sandor van der Heide ontbreekt de laatste tijd bij Cambuur. Daardoor schoot Martijn Barto bij op de bank. Volgens De Jong is zijn Sneker assistent niet fit. "Hij heeft het druk gehad. Het verlies van zijn grote vriend Chris de Wagt heeft hij eigenlijk niet eens verwerkt. Daar is zijn hoofd moe van. Hij moet nu even tot rust komen. Het komt helemaal goed, maar hij moet even op de rem."

Maulun: "Voor mij frustrerend"

De goede prestaties van SC Cambuur de laatste weken hebben Robin Maulun zijn basisplek gekost. Hij speelde altijd, maar raakte geblesseerd en zijn vervanger Mitchel Paulissen deed het zo goed, dat De Jong hem heeft laten staan. De Franse middenvelder baalt ervan, maar kan het wel begrijpen. "De ploeg doet het goed, dus is het voor de trainer moeilijk om te wisselen. Het is voor mij wel frustrerend. Ik ben goed aan het seizoen begonnen, maar het is de keuze van de trainer."

Robin Maulun

Volgens De Jong hoeft Maulun zich geen zorgen te maken: "Robin komt er straks wel weer in, want het is een hele goeie voetballer. Maar Mitchel Paulissen doet het fantastisch." Maulun heeft oog voor zijn ploeggenoten. Zo was hij onder de indruk van de laatste wedstrijden, voornamelijk die tegen NAC. "Dat was ontzettend goed. Als er andere spelers inkomen, blijft het goed. Dat was een hele goede teamprestatie."

Contractverlenging voor Fransen

De Fransman heeft de laatste weken, samen met zijn landgenoot David Sambissa, om tafel gezeten met de club. Hun contract loopt na dit seizoen af en technisch manager Foeke Booy wil ze graag verlengen. Maulun stond daar ook voor open: "Cambuur wil praten over contractverlenging. Op dit moment zijn het alleen nog gesprekken. Ik sta er positief in."

Foto: Orange Pictures

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Roda JC begint vrijdagavond om negen uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar bij die wedstrijd. Zaterdag is er in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting te zien van die wedstrijd.

(Advertentie)
(Advertentie)