Giovanni Korte helpt Cambuur aan koppositie: "Daar doen we het voor!"

20 okt 2020 - 22:07

Met een overwinning van liefst 0-4 nam Cambuur dinsdagavond de koppositie van NAC Breda over. Met twee doelpunten en een assist had Giovanni Korte een belangrijk aandeel in de overwinning op zijn oude club NAC. "Echt lekker", vond de aanvaller.

Kijk naar de reactie van Giovanni Korte:

Giovanni Korte

Korte kwam vorige zomer over NAC Breda. "Dat gaf wel een extra lading. Ik heb veel meegemaakt hier, het was vaak onrustig", zei Korte.

NAC kwam er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas. "Ik heb bijna geen kansen gezien van ze." In de tweede helft was het dan al snel gedaan. "Ze konden het al snel niet meer belopen. In de zeventigste minuut waren ze op." Het werd toen ook 0-2, volgens Korte het breekpunt in de wedstrijd. "Toen merkte je aan hun ook: het is klaar", zei Korte.

De aanvaller is blij dat Cambuur nu koploper is: "Daar doen we het voor!"

Trainer Henk de Jong:

Trainer Henk de Jong

Trainer Henk de Jong was erg tevreden over het spel van Korte. "Die gunnen we het allemaal, we zijn stapelgek met Giovanni Korte. In zulke wedstrijden is het geweldig dat je zo'n jongen hebt", zei De Jong.

De trainer is blij dat de Leeuwarders aardig eenvoudig konden verslaan. "Natuurlijk wel tegen een NAC dat wel wat spelers mist, maar er stond nog wel een goede ploeg. We hebben het echt goed gedaan, we hebben volgens mij één kans weggeven."

"Ik wilde dat ik negen keer mocht wisselen"

Net voordat Mitchel Paulissen de 0-2 maakte, leek De Jong van plan de middenvelder te wisselen. "Ik heb Robin Maulun ook, die is ook goed", lachte De Jong. "Het is jammer dat ik niet negen keer mocht wisselen, want die jongens op de bank zijn ook zo fanatiek."

In tegenvaller voor Cambuur waren de blessures van centrale verdedigers Schouten en Mac-Intosch, die in de tweede helft uitvielen. De Jong weet nog niet hoe zwaar die blessures zijn. "Dat is even afwachten voor vrijdag, maar die andere jongens weten ook hoe we voetballen", wijst De Jong op invallers Kramer en Nieuwpoort.

(Advertentie)
(Advertentie)