Cambuur-doelman Stevens hoopt fit genoeg te zijn voor NAC

Cambuur speelt dinsdag de topper tegen NAC Breda. Die wedstrijd stond voor afgelopen vrijdag op het programma, maar door coronagevallen in de selectie van NAC Breda werd er door de KNVB uitstel verleend aan NAC. Cambuur-doelman Sonny Stevens, die maandag uitviel op de training, hoopt dat hij op tijd fit is voor de wedstrijd.
Sonny Stevens © www.orange-pictures.nl
Zonder Stevens heeft Cambuur een klein keepersprobleem. Mocht Stevens niet kunnen spelen, dan maakt de 18-jarige Brett Minnema zijn debuut, want tweede keeper Pieter Bos is ook geblesseerd.
Stevens verliet maandag de training met een blessure. Hij is dinsdag wel met de bus naar Breda en hoopt dat hij kan spelen. Dat moet in de warming-up duidelijk worden.
Dit zagen de Cambuurspelers dinsdag in Leeuwarden, toen ze begonnen aan de reis naar Breda:
Ook NAC is nog bepaald niet compleet, maar dat is voor Cambuur trainer Henk de Jong geen reden om er vanuit te gaan dat het een gemakkelijke pot zal gaan worden. "Wij zullen NAC zeker niet onderschatten. Zij hebben een zeer goede ploeg. Ik reken mezelf absoluut niet rijk. We moeten weer vol aan de bak."
Henk de Jong kijkt vooruit op de wedstrijd tegen NAC:
Henk de Jong
Bij Cambuur is Issa Kallon nog niet inzetbaar. Hij heeft een hamstringblessure en de verwachting is dat hij vrijdag pas weer zal kunnen spelen. Delano Dalan sluit weer aan bij de selectie na een blessure. Henk de Jong zal de opstelling verder laten zoals hij was tegen FC Dordrecht zondag. Giovanni Korte is de vervanger van Kallon en daarnaast heeft De Jong de beschikking over een sterke reservebank.

Bij winst koploper

Als Cambuur weet te winnen van NAC Breda dan is de ploeg van Henk de Jong koploper, met één punt- en ook één wedstrijd meer dan NAC Breda. De trainer van Cambuur is zich daarvan bewust. "Ja dat weet ik. Ik volg natuurlijk ook de uitslagen. Maar het zegt nog niets. We moeten nu nog 31 wedstrijden hé. Een periodetitel? Daar houd ik mezelf niet mee bezig, maar ik vind het natuurlijk wel fijn dat concurrent Almere City niet verder kwam dan een 2-2 tegen FC Dordrecht."
Verdediger Erik Schouten:
Eric Schouten