Trainer Johnny Jansen over verlies tegen Ajax: "Ons plan is niet geslaagd"

18 okt 2020 - 18:48

"We hadden van tevoren een plan opgesteld, maar dat is niet geslaagd." Dat zei trainer Johnny Jansen van Sportclub Heerenveen. Zijn ploeg had zondagmiddag niet veel in te brengen tegen Ajax. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de Amsterdammers.

Trainer Johnny Jansen na het verlies in Amsterdam:

Trainer Johnny Jansen

"We hielden geen druk op de bal", volgens Jansen. "In het totaalplaatje hebben we dat te weinig gedaan, te weinig gevoetbald." Heerenveen kreeg in de wedstrijd liefst twee strafschoppen tegen. Over de eerste had Jansen na afloop geen mening, maar de tweede na de handsbal van Rodney Kongolo was wel terecht. "Je moet je handen thuishouden daar, want tegenwoordig weten we dat de camera erop staat. Dat zijn de spelregels op dit moment."

"Ajax paar maten groter"

Volgens verdediger Jan Paul van Hecke was Ajax zondag veel beter dan zijn ploeg. "Het is gewoon klote. Als je met 5-1 gaat zitten, is het extra pijnlijk. Ik denk dat we veel dingen beter konden doen. Op sommige momenten hebben we dat niet gedaan. Dan zie je dat Ajax een paar maten groter is."

Verdediger Jan Paul van Hecke:

Jan Paul van Hecke

Er lagen voor Heerenveen wel kansen, zag Van Hecke. "Maar we gaven in de eerste helft de goals te makkelijk weg. Dan wordt het heel moeilijk. Na de 4-1 gingen de koppies hangen en was het uitspelen tot het einde. Als je Ajax ruimte geeft, ligt de bal in het netje. Dat moeten wij gewoon beter doen."

Ajax - SC Heerenveen 5-1 (3-0) 4. Tadic 1-0; 28. Tadic 2-0; 35. Kudus 3-0; 66. H. Veerman 3-1; 72. Klaassen 4-1; 87. Anthony 5-1.

Opstelling Heerenveen: Mulder, Floranus, Bochniewicz, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg, Kongolo (81. Dewaele), Batista Meier (46. Nygren), J. Veerman, Van Bergen, H. Veerman.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)