Coronavirus zorgt voor meer agressie in bus, supermarkt en horeca

18 okt 2020 - 17:06

Er is zorgen over de toenemende agressie in de maatschappij, die voortkomt uit het coronavirus en uit alle maatregelen tegen besmetting. De agressie kan overal voorkomen, maar komt misschien wel het meest tot uiting in de bus, supermarkt en horeca.

Nijsfoarum Buro de Vries - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Er is sprake van toenemende agressie in bus, supermarkt en horeca", stelt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Buschauffeurs vertellen mij dat ze de reizigers niet eens meer aan durven te spreken."

Bedreiging in bus en supermarkt

Het zou vooral gaan om zwartrijders en mensen die geen mondkapje willen dragen. "'s Weekends bestaat de helft uit zwartrijders. Die stappen zonder kaartjes achterin de bus. Als de chauffeur er wat van zegt, kan hij zomaar een klap krijgen!', zo citeerde Fortuin sommige chauffeurs.

Hetzelfde doet zich volgens de vakbondsvoorzitter voor in supermarkten, waar de jongeren, die daar veel werken, vaak de wind van voren krijgen. Fortuin deed zijn uitspraken in het radioprogramma Buro de Vries.

Horeca

Horeca-ondernemer Geesje Duursma van De Pleats in Burgum vertelde dat zij ook in haar bedrijf agressie opmerkt. Zo werd zij verbaal bedreigd door een gast die zich niet wilde registeren en kreeg ze lange e-mails over de manier waarop zij het bedrijf draaiende probeerde te houden.

Agressie in de bus, supermarkt en horeca

(advertinsje)
(advertinsje)