Songfestival Liet uitgesteld door corona: nieuwe datum nog niet bekend

17 okt 2020 - 14:35

De finale van songfestival Liet 2020 in poppodium Neushoorn in Leeuwarden gaat vrijdag 6 november niet door in verband met het coronavirus. Door het toenemende aantal besmettingen en de nieuwe maatregels ziet het bestuur geen mogelijkheid om de finale nog op een mooie manier te organiseren. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Foto: Liet

"Met de aangepaste regels zeiden we, dit wordt heel lastig", vertelt coördinator Tjallien Kalsbeek. "Je hebt acht finalisten en drie duo's met hun muzikanten, dus je heb een hele groep mensen rondlopen. We willen er voor de muzikanten een volwaardige show van maken, dat wordt op deze manier lastig."

De finalisten waren ondertussen bekend. Het Friese publiek heeft de afgelopen twee weken via een digitale stemming meer dan 2.400 stemmen uitgebracht. Er waren nog 13 acts in de race voor een finaleplek.

Nieuwe datum

In samenwerking met Omrop Fryslân en Neushoorn zoekt Liet een nieuwe datum voor de finale. "Het zal op een later moment plaatsvinden, of dat dit jaar wordt of volgend jaar, moeten we even afwachten hoe het met de ontwikkelingen loopt."

Tjallien Kalsbeek

(Advertentie)
(Advertentie)