Huisartsen hebben tekort aan griepvaccins, wel minder griep verwacht

15 okt 2020 - 20:19

Meerdere huisartsen hebben een tekort aan griepspuiten. In Hallum konden tientallen mensen die prik niet krijgen, terwijl ze dat wel wilden. De praktijk in Hallum was één van de eerste waar mensen de griepprik konden halen.

Foto: Shutterstock

"We hebben het maximumaantal besteld dat we konden bestellen, dat was in eerste instantie niet genoeg", zegt huisarts Marjan Verhoef van de Hallumer praktijk. Dat de vraag groter zou zijn dan vorig jaar, had zij ook al verwacht. "Daarom hebben we meer besteld dan vorig jaar, maar we zaten op het maximum."

Zestig mensen konden de prik niet krijgen. "Daarvoor hebben we nu een nabestelling gedaan en die hopen we in december alsnog te vaccineren", zegt Verhoef.

Minder griep verwacht

Verhoef verwacht dat er dit jaar minder mensen de griep zullen krijgen. "Het moet bij ons nog winter worden. In Australië, waar het al winter geweest is, zagen we dat daar minder griep is geweest. Dat geeft de burger moed", zegt Verhoef.

Dat er in Australië minder griep was, heeft waarschijnlijk te maken met alle coronamaatregelen. "Hygiënemaatregelen die we nu ook gebruiken voor corona, doen het ook goed om griepverspreiding te voorkomen."

Marjan Verhoef

(Advertentie)
(Advertentie)