Noppert en Van Gerwen vormen team Nederland op World Cup of Darts

15 okt 2020 - 17:30

Darter Danny Noppert uit Joure en meervoudig wereldkampioen Michael van Gerwen vormen het Nederlandse duo op de World Cup of Darts. Dat heeft de dartbond PDC bekendgemaakt. De World Cup of Darts wordt begin november gehouden in Oostenrijk. Het is het jaarlijkse televisietoernooi van landenteams.

Foto: Orange Pictures

Noppert en Van Gerwen zijn de twee hoogst genoteerde Nederlandse darters op de wereldranglijst, de Order of Merit. Michael van Gerwen is al een tijd de nummer één van de wereld en Danny Noppert staat momenteel op de 22ste plaats.

Debuut voor Noppert

Voor de Jouster darter wordt het zijn debuut op de World Cup of Darts. Hij heeft met Michael van Gerwen een teamgenoot met veel ervaring; de Brabander won het toernooi al drie keer, met Raymond van Barneveld.

De World Cup of Darts wordt dit jaar in Salzburg gehouden, in Oostenrijk. Er doen 32 landen mee, die elk twee spelers leveren. Zij spelen enkel- en dubbelpartijen. De regeren kampioen van de World Cup is Schotland, dat vorig jaar met Gary Anderson en Peter Wright de titel pakte.

(Advertentie)
(Advertentie)