Heerenveen Lokaal: Bloedpriklocatie Jubbega moet blijven

15 okt 2020 - 11:01

De sluiting van de bloedpriklocatie in de Kompenije in Jubbega moet worden teruggedraaid. Dat schrijft de fractie van Heerenveen Lokaal in een open brief aan de stichting Huisartsen Laboratorium Friesland (HAL) die achter de sluiting zit. De priklocatie werd begin dit jaar gesloten naar aanleiding van de coronamaatregels. De sluiting wordt nu volgens Heerenveen Lokaal plotseling definitief.

Foto: Omrop Fryslân

Volgens de fractie gaat het om een belangrijke zorgvoorziening voor het dorp Jubbega Age Hartsuiker van Heerenveen Lokaal: "De bloedpriklocatie zit al heel lang in Jubbega Mensen zijn eraan gewend. Ze kunnen er lopend, met de fiets of de rollator heen. Dan gaat het om ouderen, maar ook om jongeren. Iedereen moet wel eens bloed laten prikken."

Kort briefje: huur opgezegd

Dat de locatie vanwege de corona tijdelijk de deuren moest sluiten, begrijpen de mensen, zegt Hartsuiker. "Maar dan sturen ze van het HAL een kort briefje aan de Kompenije dat ze de huur opzeggen , want ze komen niet terug." Patiënten moeten nu naar Gorredijk of Heerenveen.

Bezwaar

Heerenveen Lokaal vindt dat het dorp niet goed geïnformeerd is over de sluiting. "Tot nu toe hebben we van hen niet gehoord wat de reden is." De fractie heeft een mail gestuurd naar het HAL waarin die vraag wordt gesteld, maar nog geen antwoord ontvangen. Op de website van de partij staat een mailformulier dat mensen kunnen gebruiken als ze bezwaar willen maken tegen de sluiting .

Age Hartsuiker: "Plotseling sturen ze een briefje dat ze de huur opzeggen"

Trefwoorden: 
Jubbega bloedpriklocatie
(Advertentie)
(Advertentie)