Sportscholen blij dat ze open mogen blijven: drukte bij groepslessen

14 okt 2020 - 20:34

Het kabinet legt alle amateursporten in teamverband stil: bij de sportscholen verwachten ze dan ook extra drukte. Want zij mogen gewoon openblijven en zelfs groepslessen organiseren. Bij bewegingscentrum Leeuwarden zijn ze blij dat ze mogen openblijven. Tijdens de eerste coronagolf mocht dat niet. "Toen mochten we pas als laatste weer open", zegt Feiko Broersma van de sportschool.

Foto: Omrop Fryslân

"Het is in de sportzaal wel rustig, veel mensen durven niet, maar we organiseren het op verantwoorde wijze en het is veilig. Een klant zei deze week dat hij zich hier veiliger voelde dan in de supermarkt."

Bij de groepslessen merken ze wel dat het wat drukker wordt. "Mensen vinden het fijn om elkaar te ontmoeten, wel op afstand, natuurlijk. Ze zijn er even uit, want veel mensen werken thuis. De groepslessen lopen dus goed, er is zelfs een wachtlijst voor de spinningles. Er zijn nu minder plekken met de anderhalve meter ertussen. Dat mag wel met een groep, omdat het gezien wordt als een groep van individuele sporters en dus niet als team."

Feiko Broersma

(Advertentie)
(Advertentie)