IepenUP: Het succes van en de strijd rondom Tiktok

14 okt 2020 - 20:20

In deze IepenUP ontvangen we de Friese TikTok-community, spreken we met deskundigen over het veranderende socialemedialandschap en over waarom een socialemedia-app zo'n bedreiging is voor de Amerikaanse techindustrie.

De jonge en actieve doelgroep die Facebook mist, heeft TikTok wel. TikTok is popcultuur, het antwoord op YouTube en veel mooier dan Instagram-stories. Wil je als artiest succesvol zijn, dan is TikTok de snelste weg van niets naar een wereldhit.

Tegelijkertijd is TikTok het gezicht van een economische strijd tussen de VS en China. Dat land wil de techniek en de algoritmes van TikTok niet langer toestaan op Amerikaanse bodem.

De gasten van vandaag gaan deze dingen en meer bespreken in IepenUP Live. Natuurlijk is er ook, zoals altijd poëzie en muziek!

IepenUP Live wordt elke woensdag rechtstreeks uitgezonden vanuit de Westerkerk in Leeuwarden. Vanwege de coronamaatregels is er geen ruimte voor publiek. De uitzending is vanaf 20.30 uur te volgen via een livestream op de Facebooksites van LF2028 en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Deze avond is voorlopig de laatste reguliere uitzending vanwege de aangescherpte maatregelen.

(Advertentie)
(Advertentie)