Klinkende overwinning voor Cambuur tegen FC Dordrecht

11 okt 2020 - 16:28

Sportclub Cambuur heeft zondagmiddag een klinkende overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. In Leeuwarden won de ploeg van trainer Henk de Jong met 5-0 van de bezoekers, die het Cambuur eigenlijk geen moment echt moeilijk maakten.

Foto: Orange Pictures

Al in de zesde minuut kreeg Cambuur een grote kans om de score te openen. Een overtreding van Özgür Aktas op Issa Kallon werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Robert Mühren stond achter de bal maar schoot op de lat en zag de bal daarna over het doel verdwijnen.

Weer een penalty

Ruim tien minuten laten mocht Mühren in de herkansing. Cambuur kreeg weer een penalty, nadat Julius Bliek de bal met zijn hand aanraakte. Nu maakte Mühren de strafschop wel af: 1-0 voor de Leeuwarders.

De gasten uit Dordrecht hadden geen antwoord op het spel van Cambuur. Mühren verdubbelde de score in de 22e minuut. Uit een voorzet tikte hij de bal bij de eerste paal binnen. Tien minuten later kwam Cambuur op 3-0 door een doelpunt van Michael Breij.

Cambuur zet door

Ook in de tweede helft zette Cambuur door. Breij kreeg weer kans op een doelpunt, maar kwam net tekort om te scoren. Ook daarna waren er veel kansen voor de Leeuwarders, maar pas in de 71ste minuut kwam de 4-0 op het scorebord. Giovanni Korte schoot de bal hard achter keeper Anthony Swolfs van Dordrecht, die de bal nog wel aanraakte.

In de extra tijd maakte Korte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Daarmee besloot hij de ruime en overtuigende winst van Cambuur.

SC Cambuur - FC Dordrecht 5-0 (3-0) 19. Mühren 1-0; 22. Mühren 2-0; 33. Breij 3-0; 71. Korte 4-0; 90+3. Korte 5-0.

Opstelling Cambuur: Stevens, Mac-Intosch (83. Bangura), Schouten, Schmidt, Hoedemakers, Kallon (44. Korte), Jacobs, Paulissen (74. Maulun), Breij (74. Antonia), Mühren, Sambissa (74. Kramer).

(Advertentie)
(Advertentie)