ONS Sneek geeft eerste overwinning van het seizoen uit handen tegen tien man

10 okt 2020 - 16:40

ONS Sneek heeft in de slotfase van de uitwedstrijd tegen AZSV de eerste overwinning van het seizoen weggegeven. In de hoofdklasse B stond de ploeg van Jan Vlap met 3-0 voor tegen tien man, maar de thuisploeg scoorde in de laatste tien minuten drie keer. In dezelfde competitie verloor Buitenpost met 6-0 van AVV Swift.

Trainer Jan Vlap van ONS Sneek - Foto: www.orange-pictures.nl

Mark Westra zette ONS na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Hij kwam op eigen helft in balbezit, stak zo'n veertig meter over en legde de bal breed op rechtsback Nick Kleen. Die gaf de bal terug aan Westra, die hem in de hoek legde. Een minuut later gaf Kleen de bal aan Patrick van der Veen die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot in de verre kruising.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor de Snekers. Toen doelman Jasper te Kolste van AZSV rood kreeg en een veldspeler onder de lat moest staan, leek het helemaal klaar. AZSV kreeg met een man minder nog wel een grote kans, maar Nick Kleen, die al twee assists had gegeven, leek tien minuten voor tijd gedaan werk te maken.

AZSV komt terug met tien man

In de laatste tien minuten ging het helemaal mis bij ONS. Niek te Veluwe zette thuisclub vijf minuten voor tijd op het scorebord. Na drie minuten in blessuretijd kopte Jardell Kruidbos de aansluitingstreffer binnen. En na slecht wegwerken bij ONS in de verdediging in de 95e minuut bezorgde Joost Rasing de thuisploeg zelfs nog een punt.

Het is voor ONS het eerste punt van het seizoen.

ONS-trainer Jan Vlap

Buitenpost kansloos

De andere Friese hoofdklasser, VV Buitenpost, heeft twee punten meer. De ploeg van Jasper Bouma verloor met 6-0 in Amsterdam bij Swift. De eerste kans van de wedstrijd was direct raak: Daan Sutorios kopte na een kwartier raak uit een hoekschop. Zo'n tien minuten later maakte Fidel Yilmaz de 2-0.

Jorrit en Rik Weening kregen wel wat kansjes op de aansluitingstreffer, maar de Blaukes scoorden niet. Direct na rust vergrootte Yilmaz de voorsprong van de thuisploeg. In de laatste tien minuten kreeg de stand een pijnlijk aangezicht. Swift scoorde nog drie keer.

In de derde divisie ging de thuiswedstrijd van Harkemase Boys tegen Sparta Nijkerk niet door. Bij de bezoekers waren verschillende coronabesmettingen. Het was voor de Harkiten al de derde competitiewedstrijd op rij die afgelast is.

(Advertentie)
(Advertentie)