Zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys winnen van Den Haag, Libertas nipt onderuit

09 okt 2020 - 22:55

De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys hebben vrijdagavond de eredivisiewedstrijd tegen ZVV Den Haag met 3-2 gewonnen. Competitiegenoot Libertas uit Driezum had een minder goede avond. De club verloor met 2-1 van MSV Zeemacht uit Den Helder.

De zaalvoetbalvrouwen van Libertas in sporthal De Boppeslach in Damwâld - Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Drachtster Boys ging tijdens de pauze aan de leiding door een doelpunt van Esther van Toledo. Na de pauze kwam Den Haag weer op gelijke hoogte via een strafschop. Van Toledo bracht de ploeg daarna weer op voorsprong, maar ook daarvan kwam Den Haag terug via een goal van Viviënne Knegtmans. Jessie Prijs maakte direct daarna de winnende treffer van de avond.

Libertas

De vrouwen uit Driezum pakten vrijdagavond wel de leiding door een doelpunt van Ingrid van der Wal. Renza Dijkstra en Van der Wal konden daarna de voorsprong met twee grote kansen verdubbelen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Via een eigen doelpunt van Thirza Leistra en een goal uit een standaardsituatie stond Zeemacht tijdens de pauze toch op voorsprong.

In de tweede helft kreeg Esther Dekker nog een grote kans op de gelijkmaker, maar haar inzet ging er niet in.

Tweede en zesde

Door de overwinning staat Drachtster Boys nu op de tweede plaats in de competitie met tien punten uit vier wedstrijden. Libertas staat op de zesde plaats met zes punten uit vier wedstrijden.

(Advertentie)
(Advertentie)