Aris weigert wedstrijd vanwege coronaverdenkingen: tegenstander wint met 20-0

De basketbalwedstrijd tussen Basketbal Academie Limburg en Aris Leeuwarden gaat zaterdagavond niet door. De Leeuwarder ploeg wil niet spelen omdat een aantal spelers symptomen van corona heeft. De spelers zijn getest, maar de uitslag zal niet op tijd binnen zijn. Daardoor voelt de club zich gedwongen om af te zeggen.
© Omrop Fryslân, Lars de Leeuw
In overeenstemming met afspraken binnen de Dutch Basketball League wordt de wedstrijd niet opnieuw vastgesteld en gaat de overwinning met 20-0 naar BAL uit Weert.
BAL en het competitiebestuur begrijpen de beslissing van Aris, maar betreuren wel dat de wedstrijd niet door kan gaan.

Coronaveiligheid voorop

Volgens bestuurslid Sierd Dijkman van Aris is het jammer, maar was het de enige juiste beslissing. "We hebben de coronaveiligheid van onze mensen, maar ook die van Weer en eigenlijk van de hele competitie, boven het sportieve resultaat gezet. We vinden het onverantwoord om met een bus vol mensen die misschien coronapositief zijn, af te reizen naar Weert."
Een speler van Aris is in contact geweest met iemand die achteraf positief heeft getest, legt Dijkman uit. "Die heeft nu zelf ook milde klachten en is in quarantaine." De testresultaten waren niet voor de wedstrijd met Weert binnen en daarom heeft de Leeuwarder club besloten om zich voor het duel af te melden.
Bestuurslid Sierd Dijkman van Aris