Bezoekers Nachtwacht 360 in Nes (bij Dokkum) per ongeluk op Ameland

09 okt 2020 - 19:17

Vanuit het hele land komen mensen naar de tentoonstelling van de Nachtwacht, in de theaterkerk van Nes. De tentoonstelling is in Nes bij Dokkum in Noardeast-Fryslân, maar die plaats is minder bekend dan Nes bij Akkrum of dan Nes op Ameland. Het komt zodoende nog weleens voor dat mensen op de verkeerde plek staan. "Ze staan dan echt al op het eiland. Die mensen zijn daar op vakantie. Ze googelen Nes en nemen dan aan dat het daar is", zegt Anke Bijlsma van de theaterkerk.

Foto: Theaterkerk Nes

"Meestal kan ik ze wel overhalen om wanneer ze weer aan vaste wal zijn, naar Nes toe te rijden. Maar dan boven Dokkum", zegt Bijlsma. Maar ook in Nes bij Akkrum zijn er geregeld mensen op zoek naar de theaterkerk. "Dan staan mensen in Akkrum en bellen ze in paniek: we hadden er over een kwartier moeten zijn, maar we komen er nu achter dat het hier niet is. Dan zien ze dat het nog ruim een halfuur rijden is. Dan moet ik het even omboeken", zegt Bijlsma.

Oplossing

Om te voorkomen dat er in de toekomst weer mensen naar de verkeerde Nes toerijden, zoeken ze bij de Theaterkerk nu de media op. "We hebben een persbericht verstuurd, zodat de media er aandacht aan geven. En we zetten het nog duidelijk op de website. Meer kunnen we bijna niet doen", zegt Bijlsma.

Misschien is er nog wel één tip die het belangrijkst is: "Als mensen theaterkerk Nes intypen, komen ze automatisch wel in de goede Nes." Mensen die naar de tentoonstelling toe willen, moeten eerst wel even reserveren.

Anke Bijlsma van de Theaterkerk

(Advertentie)
(Advertentie)