Kom fierder

Kom fierder bij Omrop Fryslân! Je hebt ze misschien wel gezien in onze provincie, verschillende quotes uit programma's van Omrop Fryslân. De kans is groot dat je nieuwsgierig bent naar de achtergrond en de betekenis van de uitspraken van de campange. Lees daarom snel verder! 

➡️ Lees het verhaal achter de quote

Wappie was vroeger een gewone Friese meisjesnaam, afgeleid van Wapke. In deze coronatijd heeft de naam een andere betekenis gekregen. Een 'wappie' staat voor een persoon die zich verzet tegen de strenge coronaregels. "Je staat wel even te kijken", zegt Wappie van der Meer uit Dokkum.

Met de Omrop-app ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws uit Fryslân. Klik hier om de Omrop-app te downloaden. 

➡️ Lees het verhaal achter de quote

De Fietselfstedentocht op pinkerstermaandag in 2012 was niet alleen bijzonder omdat het de 100ste editie was, het werd voor verschillende mensen een tocht om nooit te vergeten. In de eerste plaats voor Wiebe Idsinga uit Franeker, beter bekend als 'de laatste fietser'.

HEA! staat bekend om de prachtige reportages over 'hea'gewone mensen. Hea! is te zien van dinsdag t/m donderdag om 17.15 uur bij Omrop Fryslân. 

➡️ Lees het verhaal achter de quote

In de documentaire 'Dûnsjend mei syn skaad' zegt de wereldberoemde marionettenspeler en theatermaker Feike Boschma op een gegeven moment: 'Jo moatte soms ien tsjinkomme dy't wat fierder is as jo' (Je moet soms iemand tegenkomen die wat verder is dan jij). Die zin is programmamaker Piter Tjeerdsma altijd bijgebleven. 

Fryslân DOK biedt filmisch vertelde verhalen over onderwerpen die er toe doen, over onderwerpen die spelen in Fryslân. Fryslân DOK is zondag vanaf 17.00 uur te zien bij Omrop Fryslân. 

De documentaire 'Dûnsjend mei syn skaad' wordt zondag 7 maart gehaald bij Omrop Fryslân op televisie om 21.00 uur. 

➡️ Lees het verhaal achter de quote
 

Sportverslaggevers Arjen de Boer, Roelof de Vries, Geert van Tuinen en Andor Faber praten in de SportCast wekelijks over allerlei sportzaken met een Friese link of invalshoek. De uitspraak 'Er had zich één club gemeld en dat was FC Kruisband' kwam van voetballer Jordy van Deelen. De oud-Cambuurspeler had de ene na de andere knieblessure.

Alle maandagen komt er in nieuwe aflevering van de SportCast online. 

➡️ Lees het verhaal achter de quote
 

Wekelijks peilt verslaggever René Koster de stemming over een actuele kwestie op de Leeuwarder vrijdagmarkt en laat de stem van het volk horen. De uitspraak "Se janke noch krekt net en it is ekskús op ekskús, mar der bart noait wat" (Ze janken nog net niet en het is excuus op excuus, maar er gebeurt nooit iets) zei iemand over het onderzoek naar de kindertoeslagen, dat die week speelde.

René Koster is vrijdag te vinden op de vrijdagmarkt, in No yn Fryslân is zijn bijdrage te horen tussen 12.00 en 13.00 uur. 

(Advertinsje)