Hoe lang bliuwt Skiermûntseach noch coronafrij?

Eilân of net, se wiene fan 't simmer allegear net feilich foar it coronafirus. Op It Amelân, Flylân en Skylge wienen meardere toeristen posityf test. Mar der is oant op 't heden noch ien útsûndering: Skiermûntseach. Dêr is oant na ta noch altyd gjin inkelde offisjele besmetting fêststeld.
© Omrop Fryslân, Ronald van der Pol
Marianne van Hall is foarsitter fan de VVV op Skiermûntseach en leit út wêr't dat neffens har oan leit. "We houden ons hier zo strak mogelijk aan de maatregelen. Maar we hebben het geluk dat dit hier ook heel goed kan, omdat we zo veel ruimte hebben. Daardoor voelen mensen zich niet beperkt en beleven ze de maatregelen niet als te strak of beknellend."

Status aparte

Yntusken wurdt yn de kuiergongen al sprutsen oer in saneamde 'status aparte' foar bygelyks eilannen as it giet om strangere maatregels. Dêr sjocht Van Hall lykwols net sa folle takomst yn. "Je moet juist niet al te veel uitzonderingen maken. En ik denk bovendien dat de Veiligheidsregio zich heel goed bewust is van de aparte positie van de eilanden en daar rekening mee houdt. Je ziet dat er veel meer gedifferentieerd beleid wordt ingezet. Er is veel meer oog en oor voor wat hier wel en niet kan."

Klear foar de winter

Nei in drokke simmer, makket Skiermûntseach him yntusken op foar it winterseizoen. Ek dan stiet der noch fan alles op de aginda. "We hebben gekeken naar heel veel evenementen waar we ons op verheugden, maar die niet in hun originele vorm door kunnen gaan. Neem de November Wandelmaand, die gaat gelukkig wel door, maar in aangepaste vorm. De Wandelmaand hebben we coronaproof gemaakt, met kleinschalige activiteiten. Zo proberen we ook in de wintermaanden gasten te trekken. We zijn altijd al bezig met seizoensverlenging, maar nu zeker."
Marianne van Hall fan VVV Skier