Cambuur-direkteur Ard de Graaf fernuvere oer 'juichverbod'

Algemien direkteur Ard de Graaf fan SC Cambuur is fernuvere dat MVV-supporters frege waard net te jubeljen by in doelpunt fan harren favorite klup. "Zolang het niet provocerend is, mogen ze van mij juichen. Ik wil het verhaal niet bagatelliseren en zal onderzoeken waar het hier mis is gegaan", sa seit De Graaf yn in reaksje.
MVV-supporters by in eardere wedstriid © ANP
In MVV-supporter hat in berjocht skreaun oer syn frustraasjes op de fuotbalwebside 'In de Hekken'. Dat is in webside dêr't fuotbalsupporters skriuwe wat se meimeitsje as se in wedstriid besykje.
"Donderdagavond kregen we te horen dat Cambuur besloten had het uitvak niet open te doen voor die enkele MVV-supporters. We zouden kaarten voor de hoofdtribune krijgen, waar we dan de wedstrijd zouden kunnen volgen. De auto en het busje zouden gewoon op het parkeerterrein voor het stadion geparkeerd worden, prima dus", sa skriuwt de supporter.
We werden gesommeerd om alle MVV-spullen in het busje achter te laten, want het zou niet veilig zijn om met deze spullen naar het stadion te lopen.
MVV-supporter

Alles achterlitte yn 'e auto

It rint úteinlik oars, omdat der gjin ien is dy't op de hichte is fan de komst fan de MVV-supporters. "Uiteindelijk werden we drie straten verderop een woonwijk in gedirigeerd dor een politieagent op een motor." Doe't der in parkearplak fûn wie, kaam de folgjende ferrassing. "We werden gesommeerd om alle MVV-spullen (sjaals, caps en zelfs handschoenen) alsmede alles wat rood-wit van kleur was in het busje achter te laten. Het zou niet veilig zijn om met deze spullen naar het stadion te lopen of om zo op de tribune plaats te nemen."

Net jubelje

Ien kear oankaam op de haadtribune, kaam it fersyk om stil sitten te bliuwen, mocht MVV in doelpunt skoare. "Nadat we eindelijk onze entreetickets hadden ontvangen en op de hoofdtribune ergens in een hoek werden geplaatst, kwam er iemand van MVV ons vertellen dat we niet mochten juichen, klappen of opstaan. Het ontbrak er nog maar net aan dat we gevraagd zouden worden om voor Cambuur te juichen."

Gastfrijheid

"Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het klopt dat de MVV-supporters op de hoofdtribune plaats konden nemen. Omdat het ging over in totaal 14 supporters uit Maastricht hebben wij in overleg met MVV besloten het uitvak dicht te houden. Dat gebeurt wel vaker en dat gaat altijd goed."
"Waarschijnlijk kwamen ze niet heel vroeg bij het stadion aan en dan kan het Cambuurplein vol zijn en toen is er een andere parkeerplek gevonden. Ik weet niet wie er tegen hen gezegd heeft dat ze geen MVV spullen mochten meenemen en dat ze niet mochten juichen. Zoals ik het lees is dat iemand van MVV geweest en niet van Cambuur."