Shorttracker Itzhak de Laat te sprekken oer shorttrack-arena Ljouwert

Shorttracker Itzhak de Laat (25) fan Ljouwert is der tige wiis mei dat it NK Shorttrack yn syn thússtêd hâlden wurdt. De Laat: "Ik ben wel blij dat ze het hier gedaan hebben, ze hebben het versierd met foto's. Wat de entourage betreft is het nu al het beste NK. Als ze het zo doen mag het wel vaker. Het laat zien dat sport serieus genomen word. Niet dat er alleen op een middenbaantje, op een 400 meter baan ook nog geshorttrackt wordt. Het is nu echt een shorttrack-arena."
Shorttracker Itzhak de Laat te sprekken oer shorttrack-arena Ljouwert
Oer it NK sels seit hy: "Het is spannend, ik wil graag Nederlands kampioen worden. Als dat op je thuisbaantje lukt, is dat super mooi. Maar ik moet dat wel doen, dus dat is misschien wat extra druk. Ik moet zeggen, het is de eerste keer dat ik er op rijd sinds lang. Maar het ijs het is hard, dus dat glijdt lekker."

Ek in foarmtest

Hy docht syn bêst om in goed resultaat foar inoar te krijen. "Mijn vorm is best wel goed. Over drie weken is het EK, dat is eigenlijk het grote doel. Dus dit is ook wel een vormtest. Dus ik hoop dat het goed gaat zodat ik over drie weken kan vlammen op het EK. Ik doe zeker wel mijn best, ik wil laten zien dat ik van alle Nederlandse mannen de beste ben. Maar dat gaan we zien."
De Elfstedenhal © Omrop Fryslân, Onno Falkena
Ferslachjouwer Onno Falkena en shorttracker Itzhak de Laat