Joop Mulder Plak útrikt oan teätermakker Emke Idema

Teätermakker Emke Idema hat de Joop Mulder Plak 2019 wûn. Se krige de priis woansdeitejûn yn Harns fan Joop Mulder sels útrikt, plus in bedrach fan goed 10.000 euro.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
De priis waard foar de tredde kear útrikt en is bedoeld om jong talint te stypjen. Neist Idema wienen ek it ontwerpersduo 'Studio buiten werking' en byldmakker Sofie Doeland nominearre.
Yn it sjueryrapport stie ûnder oare it folgjende oer Idema: "Emke is een interessante maker die discipline-overschrijdend werkt en de laatste jaren gestaag een serie voorstellingen heeft gemaakt die zowel in de zaal als op locatie te zien waren. Werken waarin Emke's engagement met het onderwerp altijd voelbaar is en waarin het publiek altijd wordt aangesproken zich te verhouden tot de thematiek van de voorstelling."
Idema hie net ferwachte dat se de priis krije soe. "Het is hartstikke leuk om zo genomineerd te zijn en dat er aandacht is voor je project. Misschien heb ik er bewust niet te lang over nagedacht, want als er dan ineens een wedstrijdje is, wil ik natuurlijk ook winnen."
Joop Mulder en Emke Idema © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Ferslachjouwer Willem de Vries wie by de útrikking en prate mei de winneres Emke Idema
Joop Mulder is der wiis mei dat de priis yn it libben roppen is. "Het is natuurlijk heel erg mooi dat je iemand zo'n stimulans kan geven. Het is toch tien mille, daar zal iedere kunstenaar natuurlijk dol- en dolblij mee zijn. Je kunt echt iets voor iemand doen en dat vind ik heel belangrijk."
Joop Mulder oer de priis