SC Cambuur verder in play-offs na winst op Almere City

SC Cambuur heeft de volgende ronde van de play-offs voor de Eredivise gehaald door met 2-1 te winnen van Almere City. Na een sterke start stonden de Leeuwarders binnen 20 minuten met 2-0 voor. Almere City kwam aan het begin van de tweede helft nog wel terug tot 1-2, maar Cambuur kon de overwinning over de streep trekken.
SC Cambuur fierder yn play-offs nei winst op Almere City
De Leeuwarders hadden na het 2-2 gelijkspel van afgelopen vrijdag alleen genoeg aan een overwinning of een gelijkspel met meer dan drie doelpunten.

Droomstart

In het eerste kwartier maakten beide teams veel fouten. Maar door een fout van Almere City-keeper Agil Etemadi kon Cambuur na 17 minuten de score openen. Na een voorzet van Van Wermeskerken liet Etemadi de bal los. Nigel Robertha reageerde attent en schoot de 1-0 tegen de touwen.
Meteen na het openingsdoelpunt lag de 2-0 voor de Leeuwarders er ook in. Weer zag de keeper van Almere City er niet goed uit. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Andrej Ciganiks greep Etemadi mis waardoor Robin Maulun de bal op goal kon koppen. Uiteindelijk was het Marouane Bensabouh van Almere City die de bal als laatste raakte: 0-2.
Mbende en Van Wermeskerken yn aksje © Orange Pictures
Op slag van rust was Almere City nog dichtbij de aansluitingstreffer. Maar een goede redding van keeper Xavier Mous, die vrijdag nog geblesseerd was, zorgde ervoor dat Cambuur met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Slecht begin tweede helft

In de tweede helft kwam de aansluitingstreffer er wel. In de 50e minuut liep Niek Vossebelt bij de eerste paal een voorzet van Stijn Meijer binnen. Ook na de 1-2 piepte en kraakte het bij de Leeuwarders, maar ondanks de druk bleven de Leeuwarders overeind staan.

Volgende tegenstander De Graafschap?

In de volgende ronde van de play-offs is de kans groot dat de Leeuwarders De Graafschap tegenkomen. De ploeg van Henk de Jong, die volgend seizoen weer trainer is van Cambuur, staat op dit moment op de 17e plaats. Als dat zo blijft treffen beide ploegen elkaar. De Jong zat dinsdagavond ook op de tribune in Almere.
Almere City - SC Cambuur 1-2 (0-2) 17. Robertha, 19. Bensabouh (e.g.), 50. Vossebelt
Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Schilder, Jansen, Maulun, Kallon, Robertha, Ciganiks