Reizgersorganisaasje wol langere treinen tusken Zwolle en Ljouwert: "Niet te verkopen"

Reizgersorganisaasje Rover wol dat der langere treinen komme op it trajekt tusken Ljouwert en Zwolle. Alle moannen komme der in soad klachten binnen oer de drokte yn de treinen op dat stik. "Het is te druk, waardoor mensen ruim een uur moeten staan. Dat is niet te verkopen", seit Chris Vonk fan Rover.
Treinperron yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Hoe komt it dat ie benammen hjir yn it Noarden sa drok is en der dus safolle klachten komme? "In de Randstad is het al langer druk", leit Vonk út. "Daar zijn de maatregelen al genomen om de capaciteit te vergroten. Maar ook in de rest van het land wordt het drukker, zoals in steden als Leeuwarden en Groningen. Dan moet je je capaciteit aanpassen."

"Het zal wel moeten"

De iennige oplossing is neffens Rover dus langere treinen. "Je kunt de frequentie verhogen, maar dan heb je ook meer treinen nodig. Die hebben ze bij de NS niet op de plank liggen, maar het zal wel moeten."
De reizgersorganisaasje hat kontakt mei de NS. "Zij weten van de klachten, dat geven ze ook toe. Gelukkig komen er nieuwe intercitytreinen bij. Het is te hopen dat ze die ook inzetten op het spoor naar Leeuwarden, maar dat duurt nog wel een jaar", neffens Vonk.
Chris Vonk fan reizgersorganisaasje Rover