Johnny Jansen: "Nog genoeg om voor te knokken"

SC Hearrenfean spile snein yn de 'Derby van het Noorden' mei 1-1 gelyk tsjin FC Grins. Coach Johnny Jansen wie teloarsteld oer de útslach, mar hat ek genoaten. "Ik ben erg tevreden met wat het elftal heeft laten zien. We hebben gestreden en geknokt", seit de trainer dy't dizze wike it stokje oernaam fan Jan Olde Riekerink.
Johnny Jansen
"In de eerste helft hebben we heel aardig gevoetbald", giet Jansen fierder. "Soms wat opportuun, maar soms ook echt goed voetbal. Daar heb ik zeker de eerste helft van genoten."
Mar yn de twadde helte hie SC Hearrenfean it in stik lestiger mei FC Grins. "Je ziet gewoon dat zij het over gaan nemen", seit Jansen. "Ze gaan wisselen. Ze brengen heel snel de lange bal. En wij waren toch een beetje onder de indruk, blijkbaar. Uiteindelijk probeer je dat te organiseren."
Dat slagge net op tiid en Grins naam in punt mei út it Abe Lenstra Stadion. Jansen woe winne, mar sjocht wol perspektyf. "Hier kun je zeker verder mee. We hadden hem willen winnen, misschien wel moeten winnen. Maar uiteindelijk kijken we met een goed gevoel terug."

Jansen bliuwt striidber

De efterstân op in plak dat rjocht jout op play-offfuotbal is seis punten. Dat liket mei noch fjouwer wedstriden net mear mooglik, mar Jansen bliuwt striidber. "Het is nog niet over. We hebben nog genoeg om voor te knokken. Elke wedstrijd wil je winnen. Daar gaan we voor."
Foar de wedstriid waard dúdlik dat Sam Lammers net meidwaan koe. Hy hie noch te bot lêst fan in blessuere. "Dat Sam niet meedeed is zeker een domper. Hij heeft begin van de week in zijn kuit geschoten. We hebben hem getest en wilde het risico niet nemen."

"Vechten voor de club"

Ferdigener Kik Pierie wie foaral bliid dat Hearrenfean derfoar knokt hat. "Eén van de doelstellingen was dat de binding met het publiek terug moest", seit er. "Er zijn wedstrijden geweest waar dat er niet was. Maar vandaag hebben we, zeker de eerste helft, laten zien dat we willen vechten voor de club. Zeker na de onrust en in een derby wil je het publiek iets geven."
Kik Pierie
Pierie ferwiist sels al nei de ûnrêstige wike. Trainer Jan Olde Riekerink waard ûntslein en dat seach Pierie net oankommen. "Het is een beslissing van de club. Ik vind het jammer, want ik kon goed met de trainer. Maar als speler moet je door, want de derby stond alweer om de hoek."
Mei Johnny Jansen foar de groep feroaret neffens Pierie net in soad. "Hij was al assistent en vorig jaar ook. Een bekend gezicht dus voor ons. Hij heeft ontzettend veel kwaliteit als trainer. We weten wat-ie kan, we weten dat hij het team kan voorbereiden. Zeker op zo'n derby. Dat heeft hij goed gedaan. Qua tactiek verandert er niet veel, want je bent het hele seizoen al bezig."
Iedereen zegt dat ik al bij Ajax speel, maar er zijn nog geen handtekeningen op papier gezet.
Kik Pierie
Om Pierie hinne wie dizze wike noch mear ûnrêst, want hy wie dizze wike yn Amsterdam om mei Ajax te praten. Dat ûntkent de ferdigener net. Wol seit er dat it noch net rûn is. "Iedereen zegt dat ik al bij Ajax speel, maar er zijn nog geen handtekeningen op papier gezet. Dat de clubs al een tijdje praten, is waar. Wat er allemaal klaarligt en inhoudelijk, kan ik niet op ingaan. Wat ik kan zeggen is dat Ajax een fantastische club is."
De kommende fjouwer wedstriden wol Pierie him rjochtsje op Hearrenfean. "We willen de play-offs halen. Daarvoor moet er nog wat gebeuren, want voorlopig staan we daar niet. Na de zomer kijk ik verder."

Bal op 'e peal

Ben Rienstra wie yn de twadde helte ticht by de 2-0. "Ik nam 'm goed aan, meteen langs m'n tegenstander en ik raakte 'm ook heerlijk." It wie krekt net genôch en dus koe Grins werom komme yn de wedstriid. "Uiteindelijk was de 1-1 wel terecht", moast Rienstra tajaan.
Ben Rienstra
De earste helte wie lykwols dúdlik foar de Feansters. "Wij moeten met 2-0 of 3-0 gaan rusten. Groningen had de eerste helft geen enkele kans en wij waren goed." It bleau lang 1-0 en nei de bal op de peal fan Rienstra kaam Grins better yn de wedstriid. "Zij gingen wat opportunistischer spelen met Paul Gladon in het veld. Daar hadden wij moeite mee."
Rienstra spile sels wat djipper as dat er normaal docht by Hearrenfean. "Dit was een beetje hoe ik vorig jaar ook speelde. Ik heb hier bij Heerenveen ook een paar wedstrijden gespeeld, maar niet vaak."
Uteinlik fûn Rienstra it lykspul dus wol terjochte. Hy wie benammen bliid mei hoe't de ploech op it fjild stie. "We gingen met applaus van het veld", sjocht er werom. "We hebben in ieder geval gestreden tot de laatste seconde. Meer kun je niet doen. Eigenlijk moet dat iedere week."