Mist zorgt voor ongelukken en files op de Friese wegen

Ongelukken door de mist zorgen op meerdere plaatsen in de provincie voor oponthoud voor het verkeer. Onder andere op de A7 bij Tijnje en bij Drachten en op de A32 by Wurdum ontstonden files.
© Omrop Fryslân, Tiete Sijens
Bij Wurdum botsten meerdere auto's op elkaar. In de file die daardoor ontstond, waren later opnieuw botsingen. De A32 bij Wurdum richting Leeuwarden is afgesloten. Bij Heerenveen wordt het verkeer naar Leeuwarden omgeleid over Drachten.
Wat er op de andere plaatsen precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat adviseert om alternatieve routes te nemen en voorzichtig te rijden.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets

Auto in de sloot

Op het Tichelwurk bij Dronryp is donderdagochtend vroeg een vrouw uit die plaats met haar auto te water geraakt. Door het slechte zicht hadden de hulpdiensten moeite om de exacte locatie van het ongeluk te vinden. Een voetganger die de hond uitliet, kon de brandweer uiteindelijk de juiste plek aanwijzen. De brandweer heeft de vrouw uit haar auto bevrijd. Het is niet bekend hoe zij eraan toe is. Een berger kwam om de auto uit het water te halen.