René Hake oer thúsferlies tsjin Eindhoven: "Een schandalige prestatie"

"Het is een schandalige prestatie." Cambuur-trainer René Hake wie freedtejûn dúdlik. De Ljouwerters giene thús kânsleas ûnderút (1-3) tsjin FC Eindhoven. "Ik heb duidelijk laten merken dat ik hier niet vrolijk van word. Integendeel zelfs."
René Hake
"Het heeft met een aantal dingen te maken", fertelde Hake nei ôfrin. "Dat begint met hoe beide teams de wedstrijd beginnen. Daar was een verschil in agressiviteit."
Der gie fan alles mis: "Ze zetten vroeg druk op ons. Daar hebben we op getraind: je moet dan in hoog tempo bewegen en een hoge handelingssnelheid hebben, dan kun je eronderuit voetballen, anders krijg je problemen. Dat is ook gebleken. Als je de bal gemakkelijk verliest, dan sta je open en zij hebben de kwaliteit om de bal achter onze verdediging te leggen."
Met zo'n instelling gaan we van niemand winnen.
Cambuur-trainer René Hake
"Je wordt dan heel erg kwaad", sei Hake. "De laatste twee wedstrijden begon het spel beter te worden. Dan moet je er juist een stapje bij doen, maar in plaats van een stap erbij, is dit een stap terug."
Hiel even tocht Hake dat der dochs mear yn siet: "De fase na rust hadden we drie goede momenten in hun 16. Dan moeten we meedogenloos zijn en dat waren we niet. Daarna kreeg Eindhoven nog een paar grote kansen en uiteindelijk komen we nog goed weg met 1-3. Met zo'n instelling gaan we van niemand winnen."

Sloardich op eigen helte

Cambuur kaam al betiid ûnder druk. Dat smiet yn de opbou al problemen op, lei ferdigener Matthew Steenvoorden út. "Als we zó slordig zijn op onze eigen helft en we verspelen de bal, dat is dodelijk. We spelen hoog van de goal, omdat we willen voetballen. Dat is eigenlijk onze sterkte, maar niet als we zo slordig zijn."
Matthew Steenvoorden
Net allinnich efteryn hat Cambuur it dreech, ek foaryn rint it net. Steenvoorden: "Na rust hadden we wel een goede periode met hoog tempo. Als we dan die 2-2 maken, dan kunnen we nog winnen. Dat is een probleem bij ons, dat we de kansen niet afmaken."
En no? Cambuur spilet moandei oer in wike pas wer. "Het is een lange week. Aan de ene kant is dat niet goed, maar we hebben zo wel genoeg tijd om alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen."