Hypermoderne vogelkijkhut voor vogelaars in de Lendevallei

Vogelliefhebbers uit de omgeving van Wolvega kunnen hun verrekijker alvast klaarleggen. Er is namelijk een nieuwe vogelkijkhut geplaatst in natuurgebied de Lendevallei. De hut staat op de polderdijk van de Catspolder en geeft een prachtig uitzicht over het water. Natuurliefhebbers kunnen hier van allerlei moeras- en watervogels genieten. It Fryske Gea zoekt nog een mooie naam voor deze vogelkijkhut.
Vogelkijkhut Lendevallei © Ane Zijlstra
De blauwe reiger, de grote zilverreiger of de zeldzame purperreiger. Ze zijn allemaal te spotten vanuit de nieuwe vogelkijkhut. Voor ervaren vogelaars zijn de groenpootruiters, bosruiters en waterrallen de moeite waard, maar ook de wintergasten zoals smienten en andere eenden zijn te zien. In de bomen op de achtergrond laten aalscholvers vaak hun vleugels drogen.
De vogelkijkhut is ontworpen door Pieter Jukema en gemaakt van Cortenstaal, wat volgens Jukema perfect in het natuurgebied past. De bouw van de hut is mogelijk gemaakt door stichting De Versterking, stichting Ynnatura en de Nationale Postcode Loterij.