Keeper Mous nei flater: "Die ballen moet je gewoon pakken"

"Hij schoot en er zat een kleine zwabber in het schot. Eigenlijk moest ik hem pakken, zo moeilijk was het schot helemaal niet." Dat sei keeper Xavier Mous fan Sportklup Cambuur freedtejûn. De Ljouwerters ferlearen mar krekt, mei 2-1, fan Almere City. De nederlaach wie foar in part ta te skriuwen oan de flater fan de doelman.
Xavier Mous
"Die ballen moet je gewoon pakken", fertelle Mous nei ôfrin. "Hartstikke frustrerend natuurlijk, maar je moet gewoon door! Door hoort er ook bij. Als het fout gaat, moet je gewoon doorgaan. Voor mijn gevoel is dat nog wel aardig gelukt."

"Niet goed gespeeld"

Cambuur wie yn de slotfaze noch better, mei troch in reade kaart oan de kant fan Almere City. "Ik denk dat het wel een gelijkwaardige strijd was over het algemeen", neffens Mous. "Maar we hebben niet goed gespeeld. We moeten een hoop dingen beter gaan doen."
Trainer René Hake
Trainer René Hake fan de Ljouwerters wie ek dúdlik oer de flater fan Mous. "Het is natuurlijk een grote fout. Een klotemoment voor het elftal en voor hem. Het was een beslissend moment, maar het gaat uiteindelijk om hoe het ontstaat. Ik denk dat dat niet nodig was. Dit soort dingen proberen we juist te voorkomen."

Net konstant genôch

De konklúzje nei fiif útwedstriden sûnder oerwinning fan Cambuur: "We zijn te wisselvallig in wedstrijden. Er waren vandaag wel wat momenten die we af hadden kunnen maken. Op basis van deze wedstrijd kunnen we concluderen dat we nog heel veel moeten leren als ploeg".
© www.orange-pictures.nl