Olde Riekerink nei drege bekerwinst: "Ik dacht: dit moet niet te lang duren"

"Ik ben blij dat we in de volgende ronde zitten", sei trainer Olde Riekerink nei de bekerwedstriid fan SC Hearrenfean tsjin haadklasser Groene Ster út Heerlerheide. Hearrenfean wûn mei 1-3 yn Súd-Limboarch, mar nei de earste helte stiene de Friezen noch op achterstân. "Ik dacht: dit moet niet te lang duren voordat we een doelpunt gaan maken. Anders wordt het een lastige wedstrijd. Ons tempo lag te laag in de eerste helft en de oplossingen die er lagen gebruikten we niet goed."
Jan Olde Riekerink
"We zijn hartstikke blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. De beker is gewoon elke keer een ronde verder komen en uiteindelijk de finale winnen," seit Pelle van Amersfoort. "Uiteindelijk hebben we de winst verdiend over de streep getrokken."
Pelle van Amersfoort
Ben Rienstra makke betiid yn de twadde de 1-1: "Uiteindelijk telt het resultaat. Maar we waren in de rust wel boos, de trainer ook, en dat is ook logisch. Je geeft gewoon een kans weg en die gaat er meteen in. In de rust werd gezegd van dit laten we niet gebeuren. Daarna gingen we volle bak druk zetten en dat leverde meteen ons eerste doelpunt op."
Ben Rienstra