Justin Mathieu: "We zijn niet in de problemen gekomen, tot de 88e minuut"

Cambuur-oanfaller Justin Mathieu fûn it ferlies fan de Ljouwerters op besite by koprinner Go Ahead Eagles net terjochte. "We hoopten op meer en we verdienden meer." Mathieu en syn ploechgenoaten liken in punt mei te nimmen út Deventer, mar nei twa lette tsjingoals ferlear Cambuur dochs mei 2-0.
Justin Mathieu nei Go Ahead Eagles - Cambuur
"Dit had niet zo gehoeven. In de rust hadden we het er nog over dat we voorzetten eruit moesten halen. Dat gebeurt in de 88e minuut niet en dan ligt-ie wel in het mandje", seit Mathieu oer de 1-0 fan Go Ahead Eagles.
Dêrfoar krige Cambuur sels ek kânsen om op foarsprong te kommen. "We stonden vrij compact en hebben kansen gecreëerd. We schoten er geen een binnen, maar ik had het gevoel dat zij ook gestresst werden. We hebben met z'n allen superhard gestreden, maar nu staan we met lege handen en dat is heel zuur."

Einpass net goed genôch

Dat Cambuur de kânsen net ôfmakke, lei oan de einpass. "Die was vaak net niet goed genoeg, dus daar hebben we het een beetje laten liggen", sei Mathieu. Dochs koene de Ljouwerters de koprinner dus lang op 0-0 hâlde en wie in punt tichtby.
"We zijn niet in de problemen gekomen, tot de 88e minuut. Dan lijkt al je werk voor niets." Mathieu fynt wol dat Cambuur goed spile hat. "We kunnen straks wel terugkijken op een goede wedstrijd. Deze lijn moeten we doortrekken."

Tiisdei bekerje tsjin Koninklijke HFC

Takom tiisdei spilet Cambuur foar de beker thús tsjin Koninklijke HFC, in klup út de twadde difyzje. "Dan kunnen we dit verlies snel verwerken. We moeten een goede pot neerzetten en doorbekeren."
René Hake nei Go Ahead Eagles - Cambuur
Ek René Hake fûn dat der mear yn sitten hie. "In de loop van de tweede helft gingen we steeds beter voetballen en kregen we een aantal zeer goede mogelijkheden op de 0-1. De 0-1 hing ook meer in de lucht dan de 1-0."

"0-0 over de streep trekken"

De trainer seach wol dat Cambuur it foar it skoft net altyd maklik hie. "We werden ook teruggeduwd voor rust en speelden veelvuldig op onze eigen helft. We kregen wel een paar gevaarlijke momenten tegen, maar ik vind dat we goed verdedigd hebben. Uit de voorzetten die we tegen kregen kwamen geen vrije kansen."
"En in de tweede helft hadden we het nog beter voor elkaar. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter wij erin kwamen." Skoare slagge lykwols net. "Het gaat erom dat je het goed benut. Als je dat niet doet, dan blijft het een moeizame wedstrijd. Dan moet je zorgen dat je de 0-0 over de streep trekt."

Twa man frij

Dochs gie it úteinlik dus ferkeard foar de Ljouwerters. In pear minuten foar tiid koppe Orhan Dzepar de thúsploech op 1-0. "Volgens mij stonden er twee mensen vrij om in te koppen. Dus je kunt iets zeggen over de dekking voor de goal, maar de voorzet kon ook te gemakkelijk worden gegeven."