Høegh oer penalty: "Het was schouder tegen schouder"

"Ajax is beter dan ons, maar dit is een beetje te veel." Dat sei ferdigener Daniel Høegh fan Sportklup Hearrenfean nei de ferlerne wedstriid tsjin Ajax. De Amsterdammers wiene yn it Abe Lenstra Stadion te sterk foar de thúsploech: it waard 0-4.
© Orange Pictures
Neffens de spiler fan Hearrenfean gie it yn de earste helte sa min noch net. "Toen waren we wel goed, vind ik. Maar na de 0-2 wordt het wel moeilijk tegen zo'n ploeg. We hebben een paar kansen gehad. In de rust hebben we gezegd dat we vol gas moesten geven, en dan krijg je zo'n moment!"

Penalty?

Høegh doelt dêrmei op de strafskop dy't de skiedsrjochter oan Ajax joech, krekt nei rêst. Dêrby krige Dolberg in triuw fan de Deenske ferdigener. "Ik heb het nagekeken, maar ik vind het nog steeds geen penalty. Het was schouder tegen schouder. Dan heb je de videoscheidsrechter ook nog. Ze zitten daar met zijn drieën en dan vinden ze het alsnog een penalty! Ik snap er helemaal niets van."
Daniel Høegh
"Het was geen kansloze nederlaag", neffens trainer Jan Olde Riekerink. "Net voor rust viel het tweede tegendoelpunt en dat was wel een deceptie. In de rust heb ik gezegd dat er mogelijkheden waren op een gelijkspel, maar dan wordt het 0-3 door een schouderduw."

"Ajax terechte winnaar"

Lykas Daniel Høegh wie ek Olde Riekerink net te sprekken oer it optreden fan de fideoskiedsrjochter. "Ik zou er geen penalty voor geven. Er ontstaat zo wel heel veel discussie over de VAR. Desalniettemin heeft Ajax met 4-0 gewonnen; zij zijn de terechte winnaar. Maar je doet ons tekort door het een kansloze nederlaag te noemen."
Jan Olde Riekerink