Harry Bevers oer ûntwikkelingen Cambuurstadion: Vertrouwen moet worden hersteld

ROC Friese Poort, in belangrike partij om de finansiering fan it nije Cambuurstadion rûn te krijen, sei freed út de ûntwikkeling fan de plannen te stappen. Harry Bevers, riedslid foar de VVD yn Ljouwert is like ferrast as alle partijen troch it beslút fan ROC Friese Poort.
Harry Bevers
"Er was geen enkel signaal voor, het bericht sloeg in als een bom. Wat is er woensdag gebeurd toen de gemeente en Friese Poort hebben gesproken, dat de Friese Poort zich in zulke scherpe bewoordingen uit het plan heeft teruggetrokken? Hoe het nu verder moet, is een groot vraagteken."
Hy kin op basis fan wat er no wit net oanjaan watfoar partij gelyk ha soe. "Er zijn twee partijen die een verschillend beeld hebben van wat er gebeurd is."

Vertrouwen herstellen

De kommende wike is krúsjaal neffens Bevers. "De gemeente zal in gesprek moeten gaan om het vertrouwen te herstellen. Als dat vertrouwen niet wordt hersteld, is er een groot probleem. De eerste stap is om te zien hoe we verder kunnen. Ik ga ervan uit dat beide partijen oprecht proberen om een oplossing te vinden. Het zijn twee volwassen partijen die in staat moeten zijn om boven het niveau van welles-nietes uit te stijgen."
Op moandei 29 oktober wurdt de ried troch it kolleezje bypraat oer de kwestje. "Dan moeten alle stukken op tafel komen, ook de onderliggende stukken. Dat is nodig om een oordeel te kunnen geven. Nu kan ik niet zeggen wie gelijk heeft, het gaat om een verschil van interpretatie."