Kevin van Kippersluis: "Je benen laten spreken"

Nei't Kevin van Kippersluis in wike lyn tsjin Sparta njoggentich minuten op de bank sitten bleau, liet er freed tsjin Helmond Sport (3-1) syn wearde sjen. De oanfaller sette Cambuur yn de earste helte op 2-0. "Het enige wat je kunt doen is je benen laten spreken. Dat is vandaag twee keer gelukt." Nei dy twadde goal rekke er wol blessearre.
Kevin van Kippersluis nei syn blessuere © www.orange-pictures.nl
Oer dy blessuere: "Ik gleed de bal bij de tweede paal binnen. Dan heb je een hand op de grond en een speler van Helmond stond daarop. Dat was ongelukkig, want hij was ook op volle snelheid."
Earst toch Van Kippersluis noch dat der net safolle oan de hân wie. "Door de adrenaline voelde ik het niet direct. Maar toen keek ik ernaar en zag ik twee bulten op m'n knokkels. En toen voelde ik het ook: verstijfd en ik kon m'n hand niet meer bewegen."
Kevin van Kippersluis nei syn blessuere © www.orange-pictures.nl
De tsjingoal direkt dêrnei mocht net falle, fûn Van Kippersluis. "Het was een klungelige tegengoal. Er stonden een paar man van Helmond buitenspel, maar niet degene die de bal ontving."
Fierder wie de oanfaller tefreden oer it spul fan de Ljouwerters: "Het was denk ik onze beste eerste helft van het seizoen. Althans, zo voelde het in de wedstrijd. We kwamen er goed doorheen en hadden rust aan de bal. Die tegengoal was klote, maar in de tweede helft kwamen we redelijk snel op 3-1. Daarna hebben we het uitgespeeld. Dan is het voor het publiek niet heel leuk meer, maar het enige dat telt is dat we de drie punten hier houden."
Kevin van Kippersluis

Hake tefreden oer it begjin

Trainer René Hake wie nei de wedstriid benammen te sprekken oer it begjin fan syn ploech. "Ik vond wel dat we goed speelden in de eerste helft, zeker in het eerste half uur", fertelde de trainer nei ôfrin fan it duel mei Helmond Sport.
© www.orange-pictures.nl
René Hake
"Het tegendoelpunt knaagde in de rust. Het was een slecht moment, maar dat mocht het goede gevoel van de eerste helft niet in de weg staan. Toch waren we na rust wat te makkelijk, we speelden minder goed. Maar het ging maar om een ding: de wedstrijd winnen. Hopelijk is dit een opstap naar weer een betere serie."