Cambuurdirekteur Gerald van den Belt: "Geen wanhoop, wel teleurgesteld"

As it oan Cambuur-direkteur Gerald van den Belt leit, giet der gjin definitive streek troch de plannen foar it nije stadion. "Zeker niet. In rap tempo moeten we kijken of er nog ruimte is om tot elkaar te komen. Zo niet, welke alternatieven zijn er dan?" Freedtemoarn sei Friese Poort, in belangrike partij om de finansiering rûn te krijen, út de ûntwikkeling fan de plannen te stappen.
Gerald van den Belt
Ek Van den Belt skrok fan it nijs. "We zijn enorm negatief verrast over het bericht dat ons vanochtend bereikte. Ik wanhoop niet, maar ik ben wel enorm teleurgesteld."
Ik word er strontchagrijnig van.
Gerald van den Belt
De Cambuurdirekteur tocht just dat it der goed útseach mei de plannen. "Ik vond eigenlijk dat we vanaf de zomer met alle partijen op een goede manier naar de finish renden. Dus de gemeente, de school, de ontwikkelaar. Ik vond het heel goed gaan. Dus hier word ik strontchagrijnig van."
Krekt as wethâlder Henk Deinum jout Van den Belt de moed net op. "We zijn nog hartstikke strijdbaar, maar ik had deze tegenslag niet verwacht."
It nije stadion moat der úteinlik dochs komme, seit Van den Belt. "De wethouder zei ook dat het niet alleen voor Cambuur, maar ook voor de stad, de regio en de provincie een heel belangrijke ontwikkeling is. Dan moeten er alternatieven zijn. Waar een wil is, is een weg."

"Geschil tussen Friese Poort en gemeente"

Cambuur skriuwt op de eigen webside ek in reaksje: "Het is ons inziens een geschil tussen de ROC Friese Poort en de Gemeente Leeuwarden en SC Cambuur is geen partij in de gemaakte afspraken tussen deze twee partijen. Voor SC Cambuur is het onbegrijpelijk dat de ROC Friese Poort, zonder enig vooroverleg met de andere partners, de deur lijkt te sluiten."
De fuotbalklup sil sa gau as mooglik om tafel mei de gemeente, projektûntwikkeler Wyckerveste en miskien ek mei Friese Poort om te besprekken hoe no fierder.