Liveblog | 11 oktober 2018

LIVEBLOG: De tredde dei fan de rjochtsaak tsjin de A7-blokkearders

Rjochtbankferslachjouwer Auke Zeldenrust folget ek tongersdei de hiele dei de saak.
Lêst bywurke: 12 oktober 2018, 08:40
tongersdei 11 oktober 2018
17:41

Ein fan it liveblog hjoed

Oant safier dit liveblog fan de tredde dei fan de rjochtsaak tsjin de A7-blokkearders. Fan moarnier ôf is de lêste dei ek wer by ús te folgjen.
19:38

In gearfetting fan dei trije yn Weistra op wei

In gearfetting fan dei trije yn Weistra op wei
17:15

Omtinken foar de tredde dei yn Fryslân Hjoed

A7-blokkade yn Fryslân Hjoed
15:37

Betere helden

Afriyie: "Dit was niet een nuchter Fries uitje op de A7, maar georganiseerde misdaad. Zonder enig berouw paradeert men triomfantelijk voor onze ogen. Het stemt me gerust dat de misdaden van de verdachten niet stilletjes in de geschiedenis verdwijnen. Geloof me Friesland, dit zijn geen helden. Jullie kinderen verdienen betere helden."
15:30

Wit geweld

Afriyie: "Het gaat niet over Zwarte Piet, maar door de blokkade gaat het er juist wel over. Ik weet dat veel Friezen zwarte mensen niet mogen. Ik proef dezelfde sfeer hier in de rechtbank als op de A7. Is het dan toch zo dat wit geweld loont? Het is 2018 en we moeten nog harder vechten voor de rechten van onze kinderen dan voor dierenrechten."
15:25

Koloniaal

Jerry Afriyie komt no oan it wurd: "De landelijke intocht is een koloniale voorstelling. Daar blijven we tegen protesteren, zolang de NTR het uitzendt. We hebben maar één dag om te protesteren tegen dit racistische feest en die dag is ons ontnomen."