Bulthuis: "En dan kunnen we allemaal plotseling wel met mes tussen de tanden spelen"

"We zijn veel te laat wakker geworden. En dan zie je plotseling dat iedereen wel met het mes tussen de tanden kan spelen. Als we die laatste tegengoal niet tegen hadden gekregen, hadden we duizend procent de gelijkmaker gemaakt. Maar er is bij ons zeker ruimte voor verbetering."
Bulthuis Hearrenfean - Feyenoord
Dat sei Dave Bulthuis nei ôfrin fan de ferlerne wedstriid tsjin Feyenoord. "Feyenoord heeft terecht gewonnen", fynt er. "Wij waren niet goed genoeg."
Sintrale ferdigener Bulthuis waard op in stuit nei foaren set en hy skoarde it tredde doelpunt foar Hearrenfean. "Dave is een jongen die nog wel wat oorlog maakt", sa motivearre Hearrenfeantrainer Olde Riekerink syn beslút om Bulthuis foarút te skowen.
De wedstrijd kantelde volledig na ons doelpunt.
Jan Olde Riekerink
Hearrenfeantrainer Jan Olde Riekerink hat him it earste healoere fan de wedstriid ergere. "We hebben geprobeerd goed druk te zetten, maar als je ziet hoe gemakkelijk de bal achter de eerste linie wordt gespeeld, dan heeft dat ook te maken met de individuele bereidheid om heel kort op de tegenstander te zitten."
Neidat Hearrenfean yn de twadde helte dan dochs in doelpunt makke, krige Olde Riekerink wer wat moed: "De wedstrijd kantelde volledig na ons doelpunt. Ik kan me voorstellen dat je met een voorsprong van 4-0 zoals Feyenoord die bereikt had, achterover gaat leunen. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt." Dochs is Olde Riekerink net tefreden oer de wedstriid. Syn einoardiel is dat syn ploech it earst sels te folle sitte litten hat.
Olde Riekerin Hearrenfean - Feyenoord
Ben Rienstra siet de earste helte op de bank. It giet derom datst op de goede momint druk setst en dat moatst ynsjen, seit er. "Je kunt niet 90 minuten allemaal als stieren naar voren rennen. Soms heb ik het gevoel dat wij dat wel doen." Rienstra kaam deryn yn de twadde helte. "Ik had nog geen bal geraakt en toen was het al 0-4. Uiteindelijk kwamen we terug tot 3-4. Toen werd het toch nog krankzinnig. Op een gegeven moment weet je: Het is pompen of verzuipen. Of 4-4 of 3-5. Maar het moet wel beter", sei Rienstra oer de wedstriid.
Ben Rienstra Hearrenfean - Feyenoord